Video: Sagan sa vyhol pádu a zabojoval o etapový triumf

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Slovenský cyklista Peter Sagan počas etapy na pretekoch Tour Down Under. Foto: facebook.com/tourdownunder

VICTOR HARBOR 19. januára (WebNoviny.sk) – Tretia etapa pretekov Tour Down Under z Glenelgu do Victor Harbor merala 144 km. Viedla zo severu na juh a na jej konci cyklisti absolvovala štyri okruhy v cieľovom meste. O etapový triumf bojoval aj líder tímu Bora-Hansgrohe Peter Sagan, ktorý skončil nakoniec druhý za Calebom Ewanom z tímu Orica-Scott.

Sagan sa v poslednom kilometri neustále posúval dopredu. Po výjazde z poslednej zákruty do cieľovej rovinky už bol na konci prvej desiatky a neskôr sa šikovne prešmykol popri bariére, aby sa zapojil do boja o víťazstvo. Domáci rýchlik Ewan však mal lepšiu východiskovú pozíciu a pomerne jasne zvíťazil. V súboji o druhé miesto Sagan tesne zdolal Bonifazia. Vďaka druhému miestu v etape a 14 bodom Sagan poskočil na 12. priečku v bodovacej súťaži.

„Moje nohy nie sú zlé, ale nie som v ideálnej forme. Som šťastný zo svojho výsledku. Sezóna je dlhá a stále máme dosť času na zlepšenie sa. Treba myslieť pozitívne,“ skonštatoval Peter Sagan na webe Tour Down Under. „V zjazde som prišiel o niekoľkých svojich kolegov a záver bol poriadne chaotický. Poďakovanie patrí Lukovi Durbridgeovi. Tri či štyri kilometre pred cieľom ma dostal na čelo a v samom závere mi utvoril dobrú pozíciu. Skákal som pomedzi kolesá bicyklov a som rád, že som to opäť zvládol,“ uviedol víťazný Caleb Ewan. Na jeho adresu ešte Sagan uviedol: „Celú zimu strávil prípravou v teplom počasí v austrálskych podmienkach, zatiaľ čo viacerí sme boli v Európe. Doma má o motiváciu postarané. Víťazí, lebo je momentálne najlepší.“

Približne 3 km pred cieľom sa Sagan vyhol pádu, v ktorom zostalo viacero cyklistov. „Bolo to v rýchlosti a veľmi nebezpečné. Mali sme šťastie, že nik z nášho tímu tam nebol. Verím, že zapletení do pádu budú v poriadku,“ podotkol Sagan.

Cyklistické preteky Tour Down Under 2017:

1. etapa: Video: Sagan na Tour Down Under rozbiehal špurt pre Bennetta

2. etapa: Video: Porte lídrom Tour Down Under, Sagan je na 76. mieste

3. etapa: Video: Skvelý Sagan skončil druhý v etape Tour Down Under

Zostávajúci program:

4. etapa: Norwood – Campbelltown (149,5 km)

5. etapa: McLaren Vale – Willunga Hill (151,5 km)

6. etapa: Adelaide – mestské okruhy (90 km)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Caleb EwanPeter Sagan