Budúcoročná Tour de France odštartuje vo Vendée

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Skvelý Peter Sagan bol druhý v parížskej bitke špurtérov
Držiteľ zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže Peter Sagan na stupňoch pre víťazov po záverečnej 21. etape zo Chantilly do Paríža s cieľom na Elyzejských poliach. Foto: SITA/AP

LA ROCHE-SUR-YON 16. februára (WebNoviny.sk) – Organizátori Tour de France potvrdili, že budúcoročná 105. edícia najväčších cyklistických pretekov na svete odštartuje v departmente Vendée na západnom pobreží Francúzska.

Ďalšie detaily usporiadatelia odprezentujú 28. februára na špeciálnej tlačovej konferencii. Z Vendée sa jazdci vydajú naprieč krajinou po šiesty raz v histórii „starej dámy“, zdržia sa tam tri dni, potom zamieria na sever do Bretónska.

Hneď v prvom ročníku Tour de France v roku 1903 prechádzala cez Vendée jedna z kľúčových etáp z Bordeaux do Nantes. Žiadne ďalšie informácie ohľadom trasy organizátori nezverejnili, ale podľa denníka Le Telegramme bude Grand Départ situovaný okolo historického zábavného parku Puy du Fou. Toto miesto hostilo predtým štart TdF v roku 1993, legendárny Španiel Miguel Indurain vtedy vyhral prológ na 6,8 km a neskôr sa v Paríži tešil zo svojho tretieho titulu z celkových piatich.

Tohtoročná Tour de France sa začne 1. júla v nemeckom Düsseldorfe individuálnou časovkou na 13 km. Obhajcom prvenstva je Brit Christopher Froome, o šieste zelené tričko po sebe sa bude pokúšať slovenský dvojnásobný majster sveta Peter Sagan. Informácie sú z webu Cyclingnews.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Christopher Froome