Video: Sagan si užil ľadovú sprchu, vyzval Fica a poslancov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Peter Sagan Foto: youtube.com/printscreen

BRATISLAVA 23. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský cyklista Peter Sagan prijal výzvu od prezidenta Andreja Kiska a oblial sa vedrom ľadovej vody. Dvadsaťštyriročného Žilinčana čakajú od soboty preteky Vuelta a Espaňa, ktoré odštartovali tímovou časovkou družstiev na 12,4 km v meste Jerez de la Frontera. Sagan a jeho tímoví kolegovia z Cannondalu skončili na skvelom druhom mieste.

Sagan po ľadovej sprche posunul výzvu ďalej svojmu priateľovi Martinovi Ryšavému, celému slovenskému parlamentu, premiérovi Robertovi Ficovi, švajčiarskemu cyklistovi Fabianovi Cancellarovi a fínskemu pretekárovi F1 Kimimu Räikkönenovi.

Výzvu od prezidenta Kisku prijal aj Peter Bondra, ktorého v Trenčíne po piatkovom zápase slovenských hviezd proti bývalým hráčom St. Louis Blues oblial Slávo Jurko. „Som rád, že sa môžem zúčastniť tohto projektu pre dobrú vec,“ povedal strelec zlatého gólu Slovákov na svetovom šampionáte v Göteborgu a ako ďalších na Ice Bucket Challenge nominoval Miroslava Šatana, Antona Šťastného a Sláva Jurka.

Prívrženci vedrovej výzvy (Ice Bucket Challenge) ju absolvujú s cieľom pomôcť pacientom s amyotrofickou laterálnou sklerózou a upozorniť na problematiku. Akciu odštartoval Peter Frates s manželkou Juliou. Bývalému bejzbalistovi diagnostikovali ochorenie nervového systému v roku 2012. Ako prví sa do akcie zapojili hráči bejzbalovej MLB a postupne sa začali pridávať hokejisti z NHL i ďalší svetoví športovci či politici.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter BondraPeter Sagan