Skvelý Sagan má na Vuelte najlepší individuálny výsledok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Peter Sagan Foto: SITA/AP

ALBACETE 30. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Cannondale finišoval na treťom mieste v sobotňajšej 8. etape pretekov World Tour Vuelta a Espaňa na trati Baeza – Albacete (207 km).

Zvíťazil Francúz Nacer Bouhanni (FDJ.fr) pred Austrálčanom Michaelom Matthewsom (Orica GreenEdge). Červené tričko vedúceho jazdca celkovej klasifikácie si udržal domáci Alejandro Valverde z formácie Movistar.

Príprava na septembrové majstrovstvá

Dvadsaťštyriročný Žilinčan Sagan dosiahol svoj najlepší individuálny výsledok na tohtoročnej Vuelte. V úvodnej tímovej časovke skončil s kolegami z družstva na druhej priečke.

K trom etapovým víťazstvám z roku 2011 zatiaľ nepridal štvrté, na Vuelte sa snaží čo najlepšie pripraviť na septembrové majstrovstvá sveta v Ponferrade. Za tretie miesto v etape si pripísal ďalšie štyri body do svetového rebríčka UCI.

„Po siedmich etapách úsilia som sa dnes začal cítiť dobre a chcel som sa otestovať v šprinte. S tretím miestom som spokojný, moja forma sa zlepšuje a to je pre mňa momentálne najdôležitejšie. Uvidíme, či sa mi ešte naskytnú šance počas zostávajúcich dvoch týždňov,“ cituje Sagana oficiálna internetová stránka tímu Cannondale.

Bouhanni si vybojoval druhý etapový vavrín na Vuelte 2014. V Albacete zdolal Matthewsa o koleso. V šprintérskej koncovke chýbali sily Nemcovi Johnom Degenkolbovi (Giant-Shimano), ktorý tento rok v Španielsku dominuje v dojazdoch: pre silný bočný vietor musel vynaložiť veľké úsilie dostať sa do vedúcej skupiny. Napokon finišoval štvrtý.

Rozdiely sa v priebežnej klasifikácii nezmenili

V závere aktívne pracovali na čele 50-člennej skupiny jazdci tímu Omega Pharma-Quick Step, ale ich snaha nepriniesla úspech. Vpredu prišli aj všetci ašpiranti na celkové prvenstvo a rozdiely v priebežnej klasifikácii sa nezmenili.

Valverde vedie o 15 sekúnd pred kolumbijským tímovým kolegom Nairom Quintanom, tretí je Španiel Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) s odstupom 18 sekúnd. O ďalšie dve sekundy je späť Brit Christopher Froome (Sky). Petrovi Saganovi patrí celkovo 134. pozícia. Martin Velits (Omega Pharma-Quick Step), ktorý prišiel do cieľa v Albacete v úvode druhej stovky poradia, je momentálne na 164. stupienku.

Výsledky – cyklistické preteky Vuelta a Espaňa:

8. etapa (Baeza – Albacete, 207 km): 1. Nacer Bouhanni (Fr.) FDJ.fr 4:29:00 h, 2. Michael Matthews (Aus.) Orica GreenEdge, 3. Peter Sagan (SR) Cannondale, 4. John Degenkolb (Nem.) Giant-Shimano, 5. Greg Henderson (N. Zél.) Lotto Belisol, 6. Robert Wagner (Nem.) Belkin – všetci rovnaký čas ako víťaz,… 101. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +53 s

Poradie po 8. etape: 1. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar 31:21:20 h, 2. Nairo Quintana (Kol.) Movistar +15 s, 3. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff-Saxo +18, 4. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +20, 5. Estéban Cháves Rubio (Kol.) Orica GreenEdge +41, 6. Joaquím Rodríguez (Šp.) Kaťuša +45,… 134. Peter Sagan (SR) Cannondale +54:14 min, 164. Martin Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +1:04:58 h

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alberto ContadorAlejandro ValverdeChristopher FroomeJoaquim RodríguezJohn DegenkolbMartin VelitsMichael MatthewsNacer BouhanniNairo QuintanaPeter Sagan