Sagan skončil podľa počtu víťazstiev v roku na 15. mieste

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Peter Sagan Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. októbra (WEBNOVINY) – Petrovi Saganovi patrí 15. priečka v rebríčku cyklistov podľa počtu víťazstiev v pretekoch UCI v roku 2014. Vo svojej rozlúčkovej sezóne s tímom Cannondale sa 24-ročný Slovák radoval zo siedmich prvenstiev na pretekoch pod hlavičkou Medzinárodnej cyklistickej únie.

Najviac víťazstiev nazbieral Nemec André Greipel, ktorý sa tešil šestnásťkrát. O jeden úspech menej dosiahol Francúz Arnaud Démare a o dva Nór Alexander Kristoff. Viac ako desať víťazstiev na jednotlivých pretekoch zaznamenali v profesionálnom pelotóne aj Marcel Kittel (13), Alexandro Valverde, Nacer Bouhanni, Magnus Cort, Mark Cavendish (všetci po 11), John Degenkolb a Tony Martin (po 10). Majster sveta Michal Kwiatkowski z Poľska sa tešil z deviatich úspechov.

Sagan v roku 2014 vyhral sedem pretekov – majstrovstvá Slovenska, etapy na Okolo Švajčiarska, Okolo Kalifornie, Tri dni De Panne-Koksijde, Tirreno – Adriatico a Okolo Ománu i klasiku E3 Harelbeke. V júli na Tour de France získal zelený dres víťaza bodovacej súťaže. K prvenstvám pridal aj desať druhých a sedem tretích miest. V novom roku už bude Žilinčan jazdiť za tím Tinkoff-Saxo. Vlani v štatistike víťazstiev dominoval, keď mal bilanciu 22 – 10 – 5. V tomto roku čaká Sagana už len exhibičný štart počas najbližšieho víkendu v Japonsku.

Okrem Sagana dosiahli víťazstvá na pretekoch kalendára UCI, ktorého súčasťou sú aj národné šampionáty, ďalší traja Slováci – Erik Baška, Maroš Kováč a Peter Velits.

Rebríček jazdcov podľa počtu víťazstiev v roku 2014:

1. André Greipel (Nem.) 16, 2. Arnaud Démare (Fr.) 15, 3. Alexander Kristoff (Nór.) 14, 4. Marcel Kittel (Nem.) 13, 5. Alejandro Valverde (Šp.), Nacer Bouhanni (Fr.), Magnus Cort (Dán.), Mark Cavendish (V. Brit.) všetci po 11, 9. John Degenkolb a Tony Martin (obaja Nem.) po 10, … 15. Peter Sagan 7, 123. Erik Baška 3, 265. Maroš Kováč a Peter Velits (všetci SR) po 1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alejandro ValverdeAlexander KristoffAndré GreipelArnaud DémareErik BaškaJohn DegenkolbMarcel KittelMark CavendishMaroš KováčMichal KwiatkowskiNacer BouhanniPeter SaganPeter VelitsTony Martin