Nibali považuje dopingových previnilcov za imbecilov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vincenzo Nibali
Vincenzo Nibali Foto: SITA/AP

MILÁNO 23. novembra (WEBNOVINY) – Víťaza cyklistickej Tour de France Vincenza Nibaliho riadne nahnevali správy o štyroch dopingových prípadoch v tíme Astana. Z družstva ProTour sa proti pravidlám previnili Maxim a Valentin Iglinskí, z rezervného kontinentálneho tímu zasa Viktor Okišev a Iľja Davidenok.

„Ak ma niekto spája s týmito prípadmi, potom ničomu nerozumie. Sú to štyria imbecili, ktorí nemajú so mnou nič spoločné,“ uviedol pre denník Gazzetta dello Sport Nibali.

Tímu Astana hrozí, že nedostane licenciu ProTour na rok 2015. „Dozvedel som sa o tejto kauze prostredníctvom internetu. Nezapol som si dva dni počítať a nemal som ho zapínať ani potom. Nechápem, že ľudia môžu takto konať. Dúfam, že cyklistické vedenie ich donúti zaplatiť vysokú cenu,“ vyhlásil Nibali.

Najmä počas Tour de France bol Talian pod veľkým drobnohľadom lekárov. Naďalej opakuje svoje tvrdenie, že dopingové kontroly sú efektívne a on nemá s touto pliagou nič spoločné. Maxim Iglinskij pomohol Nibalimu k prvenstvu na Tour 2014.

„Ste nútení pracovať s niektorými ľuďmi. On nebol súčasťou mojej skupiny a nebol medzi nami žiaden vzťah. Som presvedčený, že raz usvedčia každého dopingového hriešnika. Ak chytia aj ďalších desiatich, budem len spokojný. Nie je to však môj problém. Moje svedomie je čisté. Nemôžem zodpovedať za to, čo oni urobili. Tých dvoch jazdcov z kontinentálneho tímu som ani nepoznal,“ doplnil pre Gazzettu dello Sport Nibali.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať