Dištanc dopingovému lekárovi asi nestačí, Taliani ho nechcú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Záverečná etapa 101. ročníka Tour de France
Víťaz 101. ročníka Tour de France VIncenzo Nibali a jeho kolegovia z tímu Astana počas záverečnej etapy z Évry do Paríža. Foto: SITA/AP

RÍM 18. decembra (WEBNOVINY) – Prezident Talianskej cyklistickej federácie (FCI) Renato Di Rocco nalieha na justíciu, aby zamedzila Michelemu Ferrarimu uplatňovať svoj vplyv na jazdcov či celé tímy.

Taliansky lekár známy svojou dopingovou spoluprácou s Lanceom Armstrongom podľa všetkého napriek doživotnému dištancu od FCI stále ťahá za nitky v cyklistickom športe. Najnovšie sa jeho meno objavilo v rozsiahlej správe padovských vyšetrovateľov, ktorí odhalili jeho napojenie na tímy Astana či Lampre. Do prípadu je namočených dovedna 38 cyklistov. Ferrari sám priznal, že sa podieľal na „príprave“ Astany.

Užívanie a distribúcia zakázaných látok je v Taliansku trestný čin. Civilný súd však v roku 2008 vyhovel Ferrariho odvolaniu a zbavil ho obvinenia.

„Potrebujeme, aby to orgány činné v trestnom konaní raz a navždy zastavili. Žiaľ, tímy sa k tomu nemajú. Hovorím ako občan Talianska: tieto nekončiace sa kauzy nevedú nikam. Opakovane žiadame úrady, aby nám pomohli dostať z cyklistiky pokazené jablká. Na konci sme ale vždy my tí, čo prehrávajú. Vracajú sa do diania ľudia, ktorí si už odpykali tresty,“ povedal Di Rocco a na záver si povzdychol: „Čelíme neustálym pochybnostiam a tieňom. Myslím si, že cyklistika je z toho už unavená.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať