Saganovi prvé európske preteky nevyšli, v Toskánsku zaostal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Peter Sagan obsadil v záverečnom špurte siedme miesto v prvej etape Okolo Ománu. Foto: Facebook.com/Tour of Oman

SIENA 7. marca (WEBNOVINY) – Slovenský cyklista Peter Sagan sa nepresadil v sobotňajšom prvom štarte na európskom kontinente v sezóne 2015. Na pretekoch Strade Bianche v Toskánsku zaostal za najlepšími a nebojoval o prvenstvo.

Počas pretekov sa pokúsil atakovať na krátkom kopci, ale jeho nástup zachytili Zdeněk Štybar a Alejandro Valverde a pelotón neskôr skupinu pohltil. Sagan na posledných 25 km už nestíhal tempu najlepších.

Dvadsaťpäťročný jazdec tímu Tinkoff-Saxo nezlepšil druhé miesta na Strade Bianche z ostatných dvoch rokov. Napokon skončil Peter Sagan na 31. mieste s odstupom 5:13 min na víťaza. Jeho brat Juraj nedokončil.

V závere sa z víťazstva na Bielych cestách tešil Čech Zdeněk Štybar, ktorý zabezpečil pre tím Etixx – Quick-Step obhajobu prvenstva. Vlani sa tešil Michal Kwiatkowski. Štybar mal v cieli náskok 2 sekúnd pred Belgičanom Gregom van Avermaetom, tretí skončil Španiel Alejandro Valverde.

Výsledky – sobota:

Strade Bianche (San Gimignano – Siena, 197 km): 1. Zdeněk Štybar (ČR) Etixx – Quick-Step 5:22:13 h, 2. Greg van Avermaet (Belg.) BMC +2 s, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +18, 4. Sep Vanmarcke (Belg.) Lotto – Jumbo +46, 5. Diego Rosa (Tal.) Astana +56, 6. Oscar Gatto (Tal.) Androni Giocattoli +59, … 31. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +5:13 min, Juraj Sagan (SR) Tinkoff-Saxo nedokončil

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alejandro ValverdeJuraj SaganMichal KwiatkowskiPeter Sagan