Riis mal podľa Tiňkova zastarané metódy a jeho čas vypršal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Oleg tinkov
Ruský miliardár a fanúšik cyklistiky Oleg Tiňkov. Foto: Velonews.competitor.com

LONDÝN 1. apríla (WEBNOVINY) – Bývalý manažér tímu Tinkoff-Saxo Bjarne Riis nemá podľa majiteľa tohto cyklistického družstva Olega Tiňkova schopnosti pracovať s novými metódami a jeho čas už dávno vypršal. Tiňkov nahradil Riisa, s ktorým sa dostal viackrát do konfliktu, Talianom Stefanom Feltrinom, ktorý v minulosti pracoval pre Kaťušu a Tinkoff Credit Systems.

Ruský milionár, ktorý získal definitívne tímovú licenciu od Riisa koncom minulého roka, sa ostro pustil do Dána prostredníctvom odkazu na sociálnej sieti Facebook. V cyklistike už podľa Tiňkova nemajú miesto ľudia ako Riis, bývalý manažér ONCE Manolo Saiz či niekdajší šéf tímu Lancea Armstronga Johan Bruyneel. „Zostali stáť niekde na prelome tisícročí, aj keď to nemusí byť nutne len o dopingu. O určitých veciach ani netušia. Nevedia, ako viesť tím moderným spôsobom,“ napísal na Facebooku Tiňkov.

Tím Tinkoff-Saxo mal pred sezónou 2015 oveľa vyššie ambície, úvod ročníka mu však nevyšiel. Vďaka Albertovi Contadorovi a Petrovi Saganovi má družstvo len dve víťazstvá. Riis vraj skončil aj pre nespokojnosť majiteľa s výsledkami. „Viesť tím vyžaduje oveľa viac, ako len vydávať príkazy z auta cez vysielačku. Manažment je aj o tvrdej práci v kancelárii a plánovaní,“ doplnil Tiňkov, podľa ktorého sú prototypom moderného manažéra práve Feltrin či Dave Brailsord. Rus naďalej verí svojmu družstvu i jeho realizačnému tímu. „Nepotrebujeme hviezdneho manažéra, sme zoskupením hviezd svetovej cyklistiky,“ doplnil Tiňkov.

V družstve Tinkoff-Saxo jazdia aj Juraj Sagan a Michael Kolář.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bjarne RiisJuraj SaganMichael KolářOleg Tiňkov
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo