Nibali ide obhajovať triumf na Tour bez tradičného domestika

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
15. etapa Tour de France
Taliansky cyklista Vincenzo Nibali počas 15. etapy Tour de France, ktorá sa začala v meste Tallard a finiš má v Nimes. Foto: SITA/AP

ASTANA 30. júna (WEBNOVINY) – Už aj Astana zverejnila mená deviatich cyklistov, ktorí sa o niekoľko dní predstavia na Tour de France (4.- 26. 7.). Lídra Vincenza Nibaliho pri pokuse o obhajobu celkového triumfu budú podporovať Michele Scarponi, Jakob Fuglsang, Lars Boom, Lieuwe Westra, Tanel Kangert, Rein Taaramäe, Andrej Grivko a Dmitrij Gruzdev.

Medzi vyvolených kazašského tímu pre TdF sa nevošiel Nibaliho tradičný domestik Alessandro Vanotti, ktorý vynechal aj víkendové majstrovstvá Talianska, pretože je unavený po účasti na európskych hrách v Baku.

Poltucet zverejnených mien pomáhalo Nibalimu aj vlani, keď sa mu prvýkrát podarilo doviesť najcennejší žltý dres až do cieľa na najznámejšom parížskom bulvári Champs-Elysées. Výdatnou posilou by mal byť Holanďan Lars Boom, ktorý vlani ešte vo farbách Belkinu vyhral na TdF obávanú zmoknutú etapu na „kockách“ s cieľom v Arenbergu. Väčšinu tímu tvoria tí istí jazdci, ktorí podporovali Nibaliho aj na nedávnom prípravnom podujatí Critérium du Dauphiné. Skončil tam celkovo dvanásty.

„Bude to moja piata Tour de France a doteraz sa mi dvakrát podarilo skončiť na pódiu. Som šťastný z toho, aký silný tím sa okolo mňa vytvoril. Všetci vieme, že len tvrdá práca sa vypláca, a my sme pracovali naozaj tvrdo,“ cituje Nibaliho server cyclingnews.com. Tridsaťročný rodák z Messiny na Sicílii má v zbierke triumfy na všetkých troch súčastiach Grand Tour. Na Vuelte zvíťazil v roku 2010, na Giro d´Italia v roku 2012 a na Tour de France práve pred rokom. V sezóne 2012 bral tretie miesto.

„Hlavným cieľom bude získať opäť žlté tričko pre Vincenza a doviezť ho až do cieľa. Osobne by som rád vyhral etapu, vlani aj predvlani som bol v etapách raz druhý, takže verím, že do tretice to už vyjde,“ uviedol dánsky cyklista Jakob Fuglsang.

Video: Vincenzo Nibali na Tour de France 2014

Vincenzo Nibali at the 2014 Tour de France –Vincenzo Nibali at the 2014 Tour de France -Posted by Astana Cycling Team on 30. jún 2015

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jakob FuglsangLars BoomMichele ScarponiVincenzo Nibali