Obrazom: Tour de France poznačil hororový pád, etapu stopli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty z tretej etapy Tour de France
Tretia etapa Tour de France bola poznačená hromadným pádom. Víťazom sa stal Rodríguez, do žltého dresu sa obliekol Froome. Peter Sagan získal biely dres pre najlepšieho jazdca do 25 rokov. Foto: SITA/AP

HUY 6. júla (WEBNOVINY) – Španiel Joaquim Rodríguez sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z Antverp na vrchol kopčeka Mur pri Huyi a merala 159,5 km. Jazdec tímu Kaťuša triumfoval v náročnom závere pred Christopherom Froomom, tretí prišiel do cieľa Francúz Alexis Vuillermoz.

Froome sa vďaka bonifikácii za 2. priečku dostal do žltého dresu, o jednu sekundu vedie pred Tonym Martinom a trinásť pred Tejayom van Garderenom. Doterajší líder Fabian Cancellara sa zaplietol do pádu a hoci pokračoval v etape, na najlepších nestačil.

Obrazom: Najkrajšie momenty z tretej etapy Tour de France

Peter Sagan obsadil v etape so stratou 40 sekúnd 27. miesto. Celkovo je zatiaľ šiesty s odstupom 31 sekúnd na Frooma. Sagan sa po pondelku stal držiteľom bieleho dresu pre najlepšieho jazdca do 25 rokov.

K prvému veľkému pádu došlo 65 kilometrov pred cieľom. Problém vznikol, keď Bonnet trafil koleso jedného zo súperov pred sebou a ďalší jazdci za ním už nestačili zabrzdiť. Preteky sa skončili pre Williama Bonneta (FDJ), Simona Gerransa (Orica) i držiteľa bieleho dresu pre najlepšieho jazdca do 25 rokov Toma Dumoulina (Giant-Alpecin).Riaditeľ pretekov Christian Prudhomme najskôr etapu neutralizoval a po chvíli zastavil pelotón, aby lekári mohli ošetriť zranených cyklistov.

Video: Hromadný pád cyklistov

https://www.youtube.com/watch?v=mSULhAyY9QQ

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Fabian CancellaraJoaquim RodríguezMichael MatthewsPeter Sagan