Video: Peter Sagan na pódiu v Paríži 'strieľal' do ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty z poslednej etapy Tour de France 2015
Víťaz 102. ročníka Tour de France Chris Froome (v žltom), víťaz bodovacej súťaže Peter Sagan (v zelenom) a najlepší mladý jazdec do 25 rokov Nairo Quintana na stupňoch pre víťazov po záverečnej etape, ktorá už tradične vyvrcholila na Elyzejských poliach v Paríži. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 27. júla (WEBNOVINY) – Slovenský cyklista Peter Sagan opäť nezostal nič dlžný svojej povesti zabávača a šoumena.

Po poslednej etape 102. ročníka Tour de France na pódiu v Paríži si svoju trofej nasadil na ruku a napodobňoval streľbu zo zbrane. Brit Chris Froome a Kolumbijčan Nairo Quintana len nechápavo pozerali, čo to zase „slovenský rýchlik“ vyvádza. Mladý Žilinčan si robil žartíky zo súperov aj počas Tour a v cieli 16. etapy sa zahral aj na Vlka z Wall Street —->

VIAC V TOMTO ČLÁNKU

.

Video: Saganove srandičky na pódiu v Paríži

https://www.youtube.com/watch?v=Qadl_jH3r1E

Sagan dosiahol na prestížnych pretekoch štvrté víťazstvo v bodovacej súťaži. Zelený dres mu obliekli pri všetkých štyroch účastiach na Tour. Súťaž vypisujú od roku 1953. Rekordérom je Erik Zabel, ktorý vyhral šesťkrát v rade v rokoch 1996 až 2001. Sagan sa vyrovnal na druhom mieste historickej bilancie Seanovi Kellymu. Trikrát bodovaciu súťaž ovládli Jan Janssen, Eddy Merckx, Freddy Maertens a Robbie McEwen.

Obrazom: Záverečná etapa 102. ročníka Tour de France

Sagan zatiaľ neprezradil svoje ďalšie plány na sezónu 2015. Po skončení Tour de France ho čaká pravdepodobne krátka pauza. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo sa zaradil medzi hviezdy francúzskeho trojtýždňového dobrodružstva, štvrtýkrát v rade získal zelený dres.

„Čaká ma oddych. Neviem, či to bude skutočná dovolenka, ale som si istý, že aspoň týždeň nevysadnem na bicykel,“ uviedol francúzskym médiám po poslednej etape na parížskych Elyzejských poliach Sagan.

Dvadsaťpäťročný Žilinčan možno absolvuje rovnako ako vlani časť Vuelty a Espaňa. Z pohľadu Slovenska a bojov o olympijské miestenky by však bolo výhodnejšie, ak by išiel jednorazové podujatia WorldTour. Rozhodnutie je však na tíme Tinkoff-Saxo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Chris FroomeEddy MerckxNairo QuintanaPeter Sagan