Bývalý Armstrongov spolujazdec dopoval, nedáva mu to zmysel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tom Danielson
Tom Danielson mal pozitívny dopingový test. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 3. augusta (WEBNOVINY) – Americký cyklista Tom Danielson neprešiel mimosúťažnou antidopingovou kontrolou. Bývalého spolujazdca Lancea Armstronga testovali s pozitívnym výsledkom na syntetický testosterón.

Vzorka pochádzala z 9. júla tohto roka. Pretekára tímu Cannondale Garmin o tom informovala Antidopingová agentúra USA (USADA). Danielson sa vzápätí odhlásil z podujatia Okolo Utahu, ktoré je na programe od 3. do 9. augusta.

Nikdy by som si nič podobné nevzal a už vôbec nie po tom všetkom, čím som si v uplynulých rokoch prešiel. Nedáva mi to žiadny zmysel,“ reagoval 37-ročný Američan, ktorý sa v roku 2012 priznal k užívaniu krvného dopingu počas pôsobenia v tíme Discovery Channel a odpykal si polročný dištanc.

Danielson skonštatoval, že k pozitívnemu nálezu mohli viesť doplnkové prípravky, ktoré užíval: „Som zničený, frustrovaný a nahnevaný. Nechápem, ako a prečo sa čosi takéto stalo. Stále nedokážem akceptovať, že je to pravda. Počas čakania na výsledok kontrolnej B-vzorky nechám preveriť predmetné doplnkové prípravky, aby som zistil, či skutočne sú za tým celým.“

Tím Cannondale Garmin v komuniké uviedol: „V súlade s našou politikou nulovej tolerancie proti dopingu sme ho s okamžitou platnosťou suspendovali.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať