V prvej etape na Okolo Utahu dominoval Američan Reijnen

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kiel Reijnen
Američan Kiel Reijnen sa stal víťazom pondelňajšej prvej etapy cyklistických pretekov Okolo Utahu. Foto: SITA/AP

LOGAN 4. augusta (WEBNOVINY) – Američan Kiel Reijnen z kontinentálneho tímu UnitedHealthcare Pro Cycling sa stal víťazom pondelňajšej prvej etapy cyklistických pretekov Okolo Utahu, ktorá merala 212,5 kilometrov a mala začiatok aj koniec v Logane. Víťaz dominoval v špurte menšej skupinky jazdcov pred krajanom Alexom Howesom a ďalším Američanom Taylorom Phinneym.

Pre člena tímu BMC Racing Phinneyho to bolo prvé súťažné predstavenie po viac ako roku, vlani počas národného šampionátu si po kolízii s motocyklom zlomil niekoľko kostí a dlhodobo sa liečil. Preteky Okolo Utahu sa začali bez dvojnásobného obhajcu prvenstva Toma Danielsona, ktorý bol suspendovaný svojím tímom Cannondale-Garmin po pozitívnom teste na syntetický testosterón.

Momentálne čaká na potvrdenie B-vzorky. Danielson v twitterovom vyjadrení popiera akúkoľvek vinu. Tvrdí, že po osobných skúsenostiach z minulosti (užívanie krvného dopingu počas pôsobenia v tíme Discovery Channel) by už nikdy vedome nedopoval.

Výsledky – Okolo Utahu:

1. etapa (Logan – Logan, 212,5 kilometrov): 1. Kiel Reijnen, UnitedHealtcare Pro Cycling 5:09:02 h, 2. Alex Howes, Cannondale-Garmin, 3. Taylor Phinney, BMC Racing, 4. Gregory Daniel (všetci USA) Axeon – všetci v rovnakom čase ako víťaz, 5. Johann van Zyl (JAR) MTN-Qhubeka +2, 6. Eric Young (USA) Optum p/b Kelly Benefit Strategies +4.

Poradie po 1. etape:

1. Kiel Reijnen, UnitedHealtcare Pro Cycling 5:08:52 h, 2. Alex Howes, Cannondale-Garmin +4, 3. Taylor Phinney (všetci USA) BMC Racing +6

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať