Sagan mieri na Vueltu, bude tromfom tímu Tinkoff-Saxo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sagan doplnil zbierku dresov, ovládol majstrovstvá Slovenska
Cyklista Peter Sagan v cieli etapy počas preteku majstrovstiev Slovenska a Česka v cyklistike na Vodnom diele Žilina. Žilina, 26. jún 2015. Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 19. augusta (WEBNOVINY) – Kapitánom tímu Tinkoff-Saxo na nadchádzajúcich cyklistických pretekoch Okolo Španielska (Vuelta a Espaňa, 22. 8. – 13. 9.) bude Poliak Rafal Majka. Zatiaľ čo s Majkom predstavitelia tímu rátajú ako lídrom pre celkovú klasifikáciu, Slovák Peter Sagan by sa mal pokúšať o etapové víťazstvá. Uvádza sa na to na webe tímu Tinkoff-Saxo.

Contador titul obhajovať nebude

Okrem Majku a Sagana figurujú v 9-člennej zostave tímu ruského miliardára Olega Tiňkova Pavel Brutt, Jesper Hansen, Daniele Bennati, Maciej Bodnar, Sergio Paulinho, Pawel Poljanski a Jay McCarthy. Budú mať čo robiť, aby sa vyrovnali svojim predchodcom. Pred rokom sa z celkového triumfu na Vuelte tešil Alberto Contador a Tinkoff-Saxo ovládol súťaž tímov. Contador svoj titul obhajovať nebude, už ukončil súťažnú sezónu.

Obrazom: Najkrajšie momenty Petra Sagana na Tour de France

„Naším cieľom je z pohľadu Majku jedna víťazná etapa a tiež vysoké umiestnenie v celkovej klasifikácii. Mal by sa oň pobiť s Froomom, Quintanom či Nibalim. Okrem toho budeme v koncovkách etáp podporovať Petra Sagana, ktorý si po ´zaberačke´ na Tour de France doprial oddych. Peter sa sústredí na dojazdy rovinatých a mierne zvlnených etáp, kým Rafal by mal byť jednoznačným lídrom v kopcoch,“ vyhlásil na klubovom webe jeden zo športových riaditeľov Tinkoff-Saxo Tristan Hoffman, ktorý bude zodpovedný za účasť na Vuelte.

Hoffman doplnil aj mená jazdcov, ktorí by mali pomáhať Majkovi a Saganovi v ich úsilí o etapové úspechy. „V prípade Petra Sagana budú jeho pomocníkmi Bennati, Bodnar a Brutt, v kopcoch sa bude Rafal spoliehať na Hansena, Paulinha, Poljanského a McCarthyho.“

Vuelta je pre Sagana veľkou výzvou

Záverečné preteky z tria Grand Tour odpáli v sobotu 22. augusta tímová časovka z Puerto Banús do Marbelly. Jedna z najhornatejších edícií pretekov za ostatné roky s 13 horskými etapami a deviatimi dojazdmi do kopca vyvrcholí 13. septembra v Madride.

„Po náročnom vypätí na Tour de France som si dobre oddýchol a pripravil sa tak, aby som na Vuelte mohol odovzdať zo seba to najlepšie. Akú mám formu, to sa ukáže až počas pretekov. Vuelta v tejto náročnej podobe však bude nepochybne veľká výzva a ja sa už teším, ako si opäť zasúťažím so svojím tímom,“ citoval Petra Sagana server tímu Tinkoff-Saxo..

Športový riaditeť Hoffman k náročnosti Vuelty ešte doplnil konkrétny príklad: „Jedenásta etapa v Andorre bude mať nie menej ako šesť kategorizovaných stúpaní. Meria iba 138 km, ale bude to iba na kopec a z kopca. Je to jeden z najťažších profilov, aké som kedy videl. Práve takáto etapa by však mala vyhovovať Majkovi.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alberto ContadorMaciej BodnarPeter SaganRafal MajkaSergio Paulinho