Video: Petra Sagana na Vuelte zrazila doprovodná motorka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Peter Sagan bol po páde poriadne nazlostený Foto: facebook.com/PeterSagan

MURCIA 29. augusta (WEBNOVINY) – Obrovskú smolu mal slovenský cyklista Peter Sagan v sobotňajšej 8. etape cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá merala 182,5 kilometra a viedla z Puebla de Don Fadrique do Murcie.

Sagan bol poriadne nazlostený

Prvé správy naznačovali, že osem osem kilometrov pred cieľom mal kolíziu s doprovodným vozidlom, ale nakoniec ho zostrelila motorka. V zákrute mu vrazila so zadného kolesa a nasledoval škaredý pád, pri ktorom si slovenský šampión poranil ľavú časť tela a zlomil bicykel.

Sagan bol schopný dokončiť etapu, reálne v nej mohol pomýšľať na víťazstvo a napokon prišiel do cieľa s mankom 5:27 min a celkovo je na 108. mieste. „V tejto etape sme chceli víťazstvo, celý tím dobre pracoval a potom prišla Saganova nehoda. Také veci by sa nemali stávať. Cyklisti sú zraniteľnejší ako motorky,“ uviedol športový riaditeľ Tinkoff-Saxo Patxi Vila pre Eurosport.

V Saganovom tíme zvažujú aj podniknutie právnych krokov proti osobám, ktoré spôsobili jeho pád.

https://www.youtube.com/watch?v=VfXs-y_Si_w

Etapu vyhral Stuyven

Ak Sagan nastúpi do nedeľňajšej 9. etapy, nebude mať už na sebe zelený dres pre vedúceho muža bodovacej súťaže. Jeho držiteľom je Chaves, ale keďže červené tričko je nadradené, zelené nosí druhý muž bodovacej klasifikácie, ktorým je po sobote Alejandro Valverde.

Z víťazstva sa v sobotu tešil Belgičan Jasper Stuyven, ktorý v záverečnom špurte zdolal Peia Bilbaa a Kévina Rezu . Pre 23-ročného Stuyvena je sobotňajší úspech premiérovým na pretekoch Grand Tour a ide o najväčší úspech v doterajšej kariére.

Slovenské dvojičky Peter a Martin Velitsovci prišli do cieľa rovnako ako vo štvrtok plece pri pleci na 132., resp. 133. pozícii. Petrovi v celkovej klasifikácii patrí 75. priečka s mankom 39:50 min, Martin na 124. mieste zaostáva za lídrom o takmer hodinu (+58:57 min).

VUELTA A ESPAŇA 2015Stage 8: Puebla de Don Fabrique – Murcia, 182,5 km (Downhill)Žiaľ, 8 km pred cieľom mal Peter…Posted by Peter Sagan on 29. august 2015

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alejandro ValverdePeter Sagan
Firmy a inštitúcie WBN