Doráňaný Sagan opäť vysadol na bicykel a odletí do USA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty Petra Sagana na Tour de France
Slovenský cyklista Peter Sagan počas záverečnej etapy 102. ročníka Tour de France, ktorá tradične vyvrcholila na Elyzejských poliach v Paríži. 26. júl 2015. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 2. septembra (WEBNOVINY) – Po predčasnom odchode z Vuelty strávil slovenský cyklista Peter Sagan pár dní doma v Žiline. A hoci má po nešťastnej nehode s motorkou odreniny na nohách aj chrbte, v utorok opäť vysadol na bicykel a absolvoval s bratom Jurajom tréningové kilometre.

Tréningom chce urýchliť hojenie zranení

V stredu už štvornásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France odlieta na sústredenie do Spojených štátov amerických pred začiatkom majstrovstiev sveta, ktoré budú v závere septembra (19.- 27. 9.).

„Na bicykli sa noha lepšie prekrví a malo by to napomáhať aj hojeniu,“ povedal Peter Sagan pre športové spravodajstvo TV JOJ.

Sagan poukázal na neprofesionálov na motorkách

Cyklista tímu Tinkoff-Saxo sa ešte raz vrátil k incidentu so sprievodnou motorkou zo sobotňajšej 8. etapy Vuelty, ktorý ho stál nielen možné víťazstvo v etape, ale napokon aj pokračovanie na týchto záverečných pretekoch Grand Tour.

https://www.youtube.com/watch?v=VfXs-y_Si_w

Slovenský cyklista sa vinou nepozorného motorkára ocitol pár kilometrov pred cieľom v Murcii na ceste. Doráňaný a nahnevaný Sagan si potom vylial nervy na organizátoroch, ale bolo mu to málo platné. Vyslúžil si iba pokutu 300 CHF za „poškodzovanie imidžu cyklistiky“.

„Stretol som neskôr toho motorkára. Stalo sa, čo sa stalo, už sa to nedá zmeniť. Je to nielen jeho chyba, ale viacerých, na motorkách chýbajú profesionáli. Tento rok je toho v pelotóne už dosť, malo by sa s tým niečo robiť,“ dodal Sagan pre TV JOJ.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Sagan