Majstrovstvá sveta budú bez hviezdneho víťaza Tour de France

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Chris Froome
Foto: SITA/AP

BURGOS 9. septembra (WEBNOVINY) – Chris Froome sa nezúčastní na tohtoročných majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v americkom Richmonde (19.- 27. 9.).

Britský líder tímu Sky a víťaz tohtoročnej Tour de France sa nestihne zotaviť z pádu na pretekoch Vuelta a Espaňa, ktorého následkom bola zlomená kostička v chodidle a predčasné odstúpenie. Podľa šéfa tímu tímu Sky Davida Brailsforda bude Froome mimo súťažného bicykla niekoľko týždňov.

Tá zlomenina si vyžiada určitý čas hojenia. Jeho účasť na svetovom šampionáte je nepravdepodobná,“ vyhlásil Brailsford pre BBC.

Tridsaťročný rodák z kenského Nairobi Froome pôvodne figuroval v plánoch vedenia Sky pre tímovú časovku. Na majstrovstvách sveta sa pravidelne zúčastňoval od roku 2011, ale cestné preteky jednotlivcov ani raz nedokončil.

Okrem Frooma sa tento rok na MS do Richmondu nechystajú ani ďalšie prominentné mená z profipelotónu na čele so Španielom Albertom Contadorom, ktorý už ukončil sezónu, a tiež zranenými jazdcami – Švajčiarom Fabianom Cancellarom či Američanom Tejayom van Garderenom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Chris Froome