Boeckmans už po páde na Vuelte nie je v kóme a komunikuje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Boeckmans už nie je v kóme, komunikoval s rodinou
Foto: facebook.com/kris.boeckmans

MURCIA 11. septembra (WebNoviny.sk) – Belgický cyklista Kris Boeckmans už nie je v umelom spánku, v ktorom bol od 29. augusta po nepríjemnom páde v 8. etapy pretekov Grand Tour Vuelta a Espaňa. Dvadsaťosemročný jazdec bol po prebudení schopný komunikovať s rodinou a lekármi, stále však leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. Informoval o tom Boeckmansov tím Lotto-Soudal.

Rodák z Malle sa v inkriminovanom momente 8. etapy chcel napiť, keď prešiel po nerovnostiach na ceste. Prehodilo ho cez riadidlá a pri páde utrpel otras mozgu, zlomeniny v tvárovej časti, zlomil si tri rebrá a prepichol pľúca. Okamžite po nehode putoval do nemocnice v Murcii. Následné CT vyšetrenia však neodhalili vážnejšie poranenia mozgu.

„Kris zostáva v opatere lekárov, neskôr sa presunie do Belgicka, kde sa úplne zotaví. Zlomeniny rebier sa musia zahojiť prirodzenou cestou, aj zranenia pľúc budú vyžadovať nejaký čas. Tvárové zlomeniny sa budú liečiť operačne po analýzach v Belgicku,“ uviedol tím Lotto-Soudal v oficiálnom stanovisku. Informoval server cyclingnews.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Kris Boeckmans