Sagan pôjde na svetovom šampionáte aj časovku družstiev

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Ďalšími členmi tímu okrem Petra Sagana (vpravo) budú Michael Rogers, Maciej Bodnar, Michael Valgren, Christopher Juul-Jensen a Manuele Boaro. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 18. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenský jazdec Peter Sagan figuruje v nominácii tímu Tinkoff-Saxo pre nedeľňajšiu časovku družstiev v rámci majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike v americkom Richmonde. Ďalšími členmi tímu budú trojnásobný majster sveta v individuálnej časovke Michael Rogers, Maciej Bodnar, Michael Valgren, Christopher Juul-Jensen a Manuele Boaro.

Ambíciou zoskupenia okolo majiteľa Olega Tiňkova bude pódiové umiestnenie. „Je to ťažká úloha zostaviť mužstvo na majstrovstvá sveta, sme už v pokročilom čase sezóny a je dôležité, aby jazdci neboli unavení pred takýmto podujatím. Je zrejmé, že títo šiesti cyklisti, popri Danielem Bennatim a Albertovi Contadorovi, sú najlepší časovkári v našom tíme,“ tvrdí športový riaditeľ Sean Yates pre oficiálnu stránku Tinkoff-Saxo.

Jazdcov v časovke družstiev čaká porcia 38,8 kilometrov, pôjde sa zväčša po rovine. „Máme slušný základ a chlapci sú motivovaní. Bodnar je trojnásobný poľský šampión, Rogers má plno skúseností, už trikrát vyhral majstrovstvá sveta, Juul-Jensen je úradujúci dánsky šampión a počas sezóny sme na dvoch Grand Tour skončili na druhom mieste. Stanovenie cieľov je trošku komplikované, ale rozhodne potrebujeme rýchlu jazdu. Favorit nie je jasný a ak určíme dobrú stratégiu, máme šancu na úspech. BMC, Orica a Etixx sú rozhodne tímy, ktoré bude ťažké zdolať, ale musíme sa o to pokúsiť,“ dodal Yates.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Maciej BodnarMichael RogersPeter Sagan