Velitsov tím získal zlato v časovke, 'saganovci' mali pád

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tinkoff Saxo
Tinkoff-Saxo so Slovákom Petrom Saganom skončil v poli porazených, keď obsadil posledné 27. miesto s odstupom 8:11 min za víťazmi. Foto: SITA/AP

RICHMOND 20. septembra (WebNoviny.sk) – Cyklistický tím BMC Racing obhájil v nedeľu v americkom Richmonde titul majstrov sveta v časovke družstiev.

Zostava Rohan Dennis, Silvan Dillier, Stefan Küng, Daniel Oss, Taylor Phinney a Manuel Quinziato dosiahla na 38,8 km dlhej trati víťazný čas 42:07,97 min a zvíťazila o vyše 11 sekúnd pred ďalším favorizovaným tímom Etixx – QuickStep. Bronzové medaily získali členovia zoskupenia Movistar.

Video: Výsledok tímu Tinkoff-Saxo poznačil pád Rogersa a Valgrena

Slovák Peter Velits tentoraz nebol členom víťazného tímu, trojnásobný majster sveta v tímovej časovke bol aj vzhľadom na slabšiu sezónu tentoraz iba náhradníkom.

Tinkoff-Saxo so Slovákom Petrom Saganom skončil v poli porazených, keď obsadil posledné 27. miesto s odstupom 8:11 min za víťazmi. Rusko-dánsky tím majiteľa Olega Tiňkova mal smolu v tom, že dvaja jeho členovia Michael Rogers a Michael Valgren spadli a tím vtedy prišiel o dôležité sekundy. Do cieľa prišli jazdci Tinkoff-Saxo v pokojnom tempe.

MS v cyklistike – tímová časovka mužov (38,6 km):

1. BMC Racing (Rohan Dennis, Silvan Dillier, Stefan Küng, Daniel Oss, Taylor Phinney a Manuel Quinziato) 42:07 min, 2. Etixx-QuickStep +11, 3. Movistar Team +30, 4. Orica-GreenEdge +53, 5. Team Giant Alpecin +1:03, 6. LottoNL-Jumbo +1:17,… 27. Tinkoff-Saxo (Manuele Boaro, Maciej Bodnar, Christopher Juul Jensen, Michael Rogers, Peter Sagan, Michael Valgren) +8:11

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Maciej BodnarMichael RogersPeter SaganPeter VelitsRohan Dennis
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo