Video: Sagan išiel ako mašina, Tinkoff-Saxo zastavil pád

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty Petra Sagana na Tour de France
Slovenský cyklista Peter Sagan (druhý zľava) počas tímovej časovky na 102. ročníku Tour de France, ktorá merala 28 km a viedla z Vannes do Plumelecu. Tím Tinkoff-Saxo v nej zajazdil štvrtý najrýchlejší čas. 12. júl 2015. Foto: SITA/AP

RICHMOND 21. septembra (WebNoviny.sk) – Ambície družstva Tinkoff-Saxo v tímovej časovke na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v americkom Richmonde siahali v nedeľu až k medailovým priečkam, ale všetko bolo napokon inak.

Valgren a Rogers spadli pred druhým medzičasom

Tím, ktorého súčasťou bol aj slovenský reprezentant Peter Sagan, prišiel do cieľa v uvoľnenom tempe s odstupom vyše 8 minút za staronovými šampiónmi z BMC na poslednom 27. mieste. Bol to následok pádu dvoch jazdcov Michaela Valgrena a Michaela Rogersa pred druhým medzičasom. Dán Valgren a Austrálčan Rogers po nešťastnej situácii, keď sa obaja v rýchlosti 60 km/h ocitli na trávniku pri ceste, s odreninami pokračovali v pretekoch, už to však z ich strany nebolo stopercentné.

Video: Výsledok tímu Tinkoff-Saxo poznačil pád Rogersa a Valgrena

„Sme všetci veľmi smutní, lebo sme mali za sebou perfektný tréning, a napokon všetko vyšlo nazmar. Valgrena neviníme z toho, že spôsobil pád, lebo takéto veci sa v cyklistike stávajú najmä v časovkách s rovinovým profilom. Dôležité je, že v pomerne vysokej rýchlosti si obaja naši jazdci nič nezlomili,“ uviedol športový riaditeľ Sean Yates na serveri tímu Tinkoff-Saxo.

Pridal aj ďalšie podrobnosti z majstrovskej jazdy, ktorá sa v konečnom dôsledku skončila veľkým neúspechom. „Boli sme na tom veľmi dobre, keď sme sa blížili k strednému medzičasu. Už krátko po štarte sme prišli o Manueleho Boara, ale zostalo nám silných päť mužov. Z nich najmä Sagan a Bodnar išli ako mašiny. Bola tam šanca na dobrý výsledok.“

Sagan bude štartovať aj v pretekoch s hromadným štartom

Ošetrenie priamo v cieli, ale aj následné lekárske testy ukázali, že pád Valgrena a Rogersa nemal za následok väčšie zdravotné problémy. „Pády v takej rýchlosti vždy poriadne zabolia, ale dôležité je, že ich zranenia sú len povrchové a nebudú niesť so sebou následky. Rogers má reznú ranu na ruke a Valgren zasa poškriabané rameno a nanič náladu,“ doplnil Yates.

Peter Sagan sa na MS v Richmonde predstaví ešte vo svojej hlavnej „disciplíne“ – pretekoch s hromadným štartom mužskej kategórie „elite“, ktoré sa uskutočnia až na záver šampionátu v nedeľu 27. septembra. Jeho partnermi v slovenskom tíme budú jeho kolegovia z Tinkoff-Saxo, brat Juraj a Michael Kolář.

Ďalší program MS v cestnej cyklistike Richmonde

– začiatky sú v SELČ

Pondelok 21. 9.: časovka junioriek (16.00 h), časovka mužov do 23 rokov (17.30)

Utorok 22. 9.: časovka juniorov (15.30), časovka žien 17.30)

Streda 23. 9.: časovka mužov (17.00)

Piatok 25. 9.: preteky junioriek s hromadným štartom (17.00), preteky mužov do 23 rokov s hromadnýjm štartom (18.45)

Sobota 26. 9.: preteky juniorov s hromadným štartom (15.00), preteky žien s hromadným štartom (17.00)

Nedeľa 27. 9.: preteky mužov s hromadným štartom (15.00)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Michael KolářPeter Sagan
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo