Minister Lajčák ocenil Sagana, ten mu venoval podpísaný dres

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan, Miroslav Lajčák
Minister Miroslav Lajčák odovzdal Petrovi Saganovi Zlatú plaketu. Foto: SITA/MZVaEZ SR

RICHMOND 25. septembra (WebNoviny.sk) – Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák navštívil vo štvrtok podvečer slovenskú výpravu na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v americkom Richmonde.

Pri tejto príležitosti odovzdal Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí Petrovi Saganovi – za doterajšie športové výkony a úspešné reprezentovanie SR v cyklistike.

Sagan daroval ministrovi M. Lajčákovi reprezentačný dres s podpismi všetkých súťažiacich členov slovenského cyklistického tímu. „Prišiel som vám vysloviť podporu v mene vlády a celej krajiny a povzbudiť vás do čo najlepších výkonov na týchto majstrovstvách,“ povedal minister M. Lajčák päťnástim slovenským reprezentantom v štyroch kategóriách.

„Zároveň vám chcem vyjadriť aj uznanie za to, že ste dokázali nadchnúť ľudí doma pre cyklistiku. Na týchto majstrovstvách v Richmonde vám bude držať palce, sledovať vás bude celé Slovensko. Verím, že vám to nebude zväzovať nohy, ale dá vám to krídla,“ zdôraznil minister M. Lajčák na pracovnej večeri v sídle slovenskej výpravy.

Peter Sagan má pred sebou nedeľňajší štart v pretekoch s hromadným štartom v mužskej kategórii „elite“ na 261,4 km, v ktorých patrí medzi favoritov na zisk niektorej z medailí. Spolu s Petrom Saganom budú Slovensko reprezentovať aj jeho dvaja kolegovia z tímu Tinkoff-Saxo Juraj Sagan a Michael Kolář.

Agentúru SITA informovalo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v tlačovej správe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj SaganMichael KolářMiroslav LajčákPeter Sagan
Firmy a inštitúcie MZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR