Do Saganovho Tinkoff-Saxo mieri ďalší Slovák

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty Petra Sagana na Tour de France
Slovenský cyklista Peter Sagan na stupňoch pre víťazov po záverečnej etape 102. ročníka Tour de France, ktorá tradične vyvrcholila na Elyzejských poliach v Paríži. Paríž, 26. júl 2015. Foto: SITA/AP

RICHMOND 28. septembra (WebNoviny.sk) – Bývalý slovenský cyklista Ján Valach by mal od budúceho roka pôsobiť v tíme Tinkoff-Saxo. Informuje o tom denník Šport aj špecializovaný server Cycling Info.

Valach túto informáciu nepotvrdil, ale v nasledujúcich dňoch by mal podpísať zmluvu s Tinkoff-Saxo, v ktorého dresoch vo svetovom pelotóne účinkuje slovenská trojica Peter Sagan, Juraj Sagan a Michael Kolář.

Obrazom: Nedeľňajšie preteky, v ktorých Peter Sagan získal zlato

Valach by sa mal stať jedným zo športových riaditeľov Tinkoff-Saxo a v tejto súvislosti potrebuje získať najvyššiu licenciu a absolvovať školenie v sídle Medzinárodnej cyklistickej únie vo švajčiarskom Aigle.

Štyridsaťdvaročný Valach bol ako cyklista účastníkom dvoch olympijských hier a v roku 1996 sa stal víťazom pretekov Okolo Slovenska. Ako funkcionár a tréner naposledy pôsobil na poste riaditeľa tímu Dukla Trenčín a tiež izraelského Cycling Academy. Na majstrovstvách sveta v Richmonde mal ako tréner pod dohľadom slovenskú mužskú reprezentáciu v kategórii „elite“ a tiež prispel k zisku titulu majstra sveta Petra Sagana.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján ValachJuraj SaganMichael KolářPeter Sagan
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo