Špurtérske eso Cavendish mení dres, ide do afrického tímu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mark Cavendish
Mark Cavendish po troch rokoch opúšťa tím Etixx Quick-Step. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 29. septembra (WebNoviny.sk) – Britská šprintérska cyklistická hviezda Mark Cavendish po troch rokoch mení dres, od sezóny 2016 bude jazdiť za Team Dimension Data, nástupcu MTN-Qhubeka. Spolu s 30-ročným rodákom z ostrova Man odchádza z Etixxu – Quick-Step aj Mark Renshaw a Bernhard Eisel.

„Som super nadšený, že budem súčasťou tímu v najbližšom roku. Pozorne som sledoval, ako sa zoskupenie rozvíja, predovšetkým v tomto ročníku. Zaujal ma svojou energiou, silou a dynamikou. Aby získalo ešte viac víťazstiev, prichádzam spolu s ďalšími skúsenými jazdcami a v tíme už sú veľké mená ako Edvald Boasson Hagen, Tyler Farrar, Daniel Teklehaimanot či Steve Cummings. Cieľom je tiež pomôcť talentovaným mladým africkým pretekárom k zlepšeniu,“ cituje Cavendisha oficiálna stránka tímu.

V Afrike registrovaný profesionálny tím, ktorý tento rok jazdil pod názvom MTN-Qhubeka, zaujal najmä na Tour de France. Na najslávnejších pretekoch sveta mal Eritrejčan Teklehaimanot niekoľko dní na sebe bodkovaný dres pre lídra vrchárskej súťaže a Brit Cummings triumfoval v 14. etape v deň šiesteho výročia štátneho sviatku JAR – Dňa Nelsona Mandelu.

Mark Cavendish je pojem vo svetovej cyklistike. Na Tour de France vyhral 26 etáp, majster sveta z roku 2011 a jeho prestup do Dimension Data ešte viac spopularizuje tento juhoafrický tím. „Je to pre nás obrovský krok vpred, budeme sa usilovať dostať sa na inú úroveň cyklistiky. Integrácia Renshawa a Eisela bude ďalšou zmenou ohľadom výkonu a skúseností. Spolu s neuveriteľným talentom, ktorý v tíme máme, sa nám otvárajú nové možnosti,“ povedal tímový športový riaditeľ Doug Ryder. Informoval portál cyclingnews.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Mark CavendishTyler Farrar