Hotel v Jasnej úplne vyhorel, škody sú miliónové

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Požiar hotela v Demänovskej Doline
Zásah hasičov pri rozsiahlom požiari sedempodlažného hotela Junior Jasná v Demänovskej Doline v okrese Liptovský Mikuláš. Požiar vypukol o pol štvrtej ráno. Vyžiadal si jeden ľudský život. Z objektu museli evakuovať viac ako 130 ľudí, sedem osôb sa zranilo. Bratislava, 6. október 2015. Foto: SITA/Dorota Smetanová

BRATISLAVA 7. októbra (WebNoviny.sk) – Hasiči ešte aj v stredu zasahujú v Demänovskej doline, na mieste, kde v utorok 7. októbra zhorel hotel Junior Jasná. Ako informovala Miroslava Ondrichová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, pokračujú vo vyhľadávaní skrytých ohnísk a v rozoberaní konštrukcií.

„Jednotlivé ohniská hasia z vonkajšej strany aj z vnútra objektu. Z izieb, ktoré sa podarilo pred požiarom ochrániť, vynášajú osobné veci hostí. Čo sa týka príčin vzniku požiaru, preveruje sa viacero verzií,“ uviedla hovorkyňa.

Obrazom: Požiar hotela v Demänovskej Doline

O život prišiel jeden z ubytovaných hostí

Pri požiari hotela, ktorý vypukol v utorok po tretej hodine nad ránom, zasahovalo ešte v podvečer viac ako 60 hasičov, privolaní boli nakoniec aj členovia dobrovoľného hasičského zboru obcí Hybe a Liptovský Trnovec, ktorí mali zabezpečovať dopravu vody na požiarisko. „Pomocou mechanizmov a výškovej techniky bola rozoberaná strešná konštrukcia, nakoľko bolo potrebné dostať sa ku skrytým ohniskám, ktoré stále horeli a bez rozobratia konštrukcií sa k nim voda nemala ako dostať,“ vysvetlila Ondrichová.

O život počas požiaru prišiel jeden z ubytovaných hostí, 64-ročný muž zo Žilinského okresu. Celkovo museli z objektu evakuovať 135 osôb, pričom dve osoby evakuovali pomocou výškovej techniky. Na mieste zasahovali štyri posádky záchrannej zdravotnej služby, päť osôb, ktoré sa nadýchali splodín horenia transportovali záchranári do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Škody odhadli na štyri milióny eur

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline Jany Balogovej v prípade požiaru v hoteli Junior Jasná už začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Liptovskom Mikuláši trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Hotel úplne vyhorel, celková škoda je zatiaľ odhadnutá na najmenej štyri milióny eur.

Pri požiari podľa Balogovej okrem hasičov zasahovalo niekoľko desiatok policajtov, ktorí počas 24 hodín strážili zhorenisko, zabezpečovali priechodnosť ciest a chodníkov v okolí hotela, pomáhali evakuovať hostí, poskytovali pomoc pri zabezpečovaní základných životných potrieb týmto ľuďom a rozsiahle procesné úkony súvisiace s vyšetrovaním požiaru.

Požiar hotela v Demänovskej Doline
Foto: SITA/KR HaZZ Žilina

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať