Gréci rozbili pašerácky gang, zhabali stovky falošných pasov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci
Foto: SITA/AP

ATÉNY 7. októbra (WebNoviny.sk) – Grécka polícia v stredu oznámila, že rozbila medzinárodnú zločineckú organizáciu, ktorá prevádzala migrantov a utečencov cez územie Grécka do ďalších krajín EÚ. Oznámila to agentúra Reuters.

Pri nedeľňajšom zásahu v Aténach policajti prehľadali niekoľko bytov a ďalších objektov, pričom skonfiškovali stovky falošných preukazov totožnosti, pasov a ďalších dokumentov. Vo väzbe zatiaľ skončilo 12 podozrivých z Pakistanu, Egypta, Iraku a Sýrie.

Organizácia pozostávala zo šiestich skupín, ktoré autobusmi, po železnici alebo letecky prepravovali migrantov z Turecka cez grécky ostrov Kos do Macedónska a Talianska. Utečencom prichádzajúcim na Kos predávali falošné registračné dokumenty po zhruba 3000 eur.

Vyšetrovatelia identifikovali už minimálne 30 podozrivých a bližšie nešpecifikovaný počet ich spolupracovníkov operujúcich v Turecku. Grécka polícia uviedla, že išlo o jednu z najväčších operácii voči prevádzačom v jej histórii.

Podľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) dorazilo tento rok do Grécka už takmer 400 000 migrantov, smerujúcich prevažne do Nemecka a ďalších krajín západnej a severnej Európy. V jediný rekordný deň – 25. septembra – sa ich do Grécka doplavilo 6600.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia