Smer má 40 percent, Lipšic a Matovič by v parlamente neboli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Smer schválil druhý balíček 15 sociálnych opatrení
Predseda vlády SR Robert Fico počas pracovného snemu strany Smer, ktorý sa niesol pod heslom 'Sociálne opatrenia pre ľudí',a rozhodli na ňom o prijatí druhého sociálneho balíčka. Bratislava, 23. máj 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 9. októbra (WebNoviny.sk) – Ak by sa na prelome septembra a októbra konali parlamentné voľby, zvíťazil by Smer-SD so ziskom 40 percent hlasov. V parlamente by obsadil 76 kresiel, čo by stačilo na vládnutie jednej strany. Vyplýva to z prieskumu, ktorý robila v dňoch 26. septembra až 2. októbra Agentúra MVK.

Na druhom mieste by skončilo KDH

Prieskum robili na vzorke 1085 respondentov, ktorá bola reprezentatívna pre dospelú populáciu SR z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, regiónov a veľkostných kategórií sídiel. Respondentov sa agentúra pýtala: „Voľby do Národnej rady SR budú v roku 2016. Ak by sa konali už dnes, ktorej strane by ste dali svoj hlas?“.

Na druhom mieste by skončilo KDH so ziskom 10,8 percenta hlasov. Nasledujú #Sieť (8,3 percenta), SNS (7,6 percenta) a Most-Híd (6,9 percenta). Do parlamentu by sa dostala aj SMK so ziskom 5 percent hlasov.

Koalícia OĽaNO-NOVA by skončila mimo parlamentu

Naopak, pred bránami zákonodarného zboru by ostala koalícia OĽaNO-NOVA so ziskom 4,3 percenta, SaS (3,7 percenta), SKOK! (2,9 percenta), KSS (1,8 percenta) a SDKÚ-DS (1,7 percenta). Ešte nezaregistrované hnutie SEN by získalo 1,4 percenta hlasov, ĽSNS 1,3 percenta, Šanca 1,1 percenta a TIP 1 percento. Iný politický subjekt by podporilo 2,2 percenta respondentov.

Na voľbách by sa nezúčastnilo 7,9 percenta opýtaných, 19,50 percenta respondentov nevedelo, či sa zúčastní, prípadne koho by vo voľbách podporili.

O výsledkoch prieskumu informoval Pavel Haulík s Agentúry MVK.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Agentúra MVKKDH Kresťanskodemokratické hnutieMost-HídSMER-SDSMK-MKP Strana maďarskej komunity – Magyar Közösség Pártja