Video: Tréning pred pretekmi F1 ukončila hrôzostrašná nehoda

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Carlos Sainz
Rozbitý monopost Carlosa Sainza po havárii na okruhu v Soči počas tretieho tréningu pred Veľkou cenou Ruska. Soči, 10. október 2015. Foto: SITA/AP

SOČI 10. októbra (WebNoviny.sk) – Nico Rosberg nevzdáva boj o majstrovský titul vo formule 1, čo potvrdil víťazstvom v sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Ruska.

Nemecký jazdec Mercedesu zdolal na Autodróme Soči o viac ako tri desatiny sekundy tímového kolegu Lewisa Hamiltona. Tridsaťročný rodák z Wiesbadenu získal tretiu pole position v tejto sezóne po Španielsku a Japonsku a celkovo 18. v kariére.

S priepastným odstupom takmer ôsmich desatín sekundy odštartuje v nedeľu z tretieho miesta fínsky jazdec Williamsu Valtteri Bottas. Až za ním sa umiestnili piloti Ferrari Sebastian Vettel s Kimi Räikkönenom. V prvej desiatke má obidva monoposty aj tím Force India.

Rosberg v priebežnom celkovom poradí zaostáva päť veľkých cien pred koncom ročníka o 48 bodov za Hamiltonom a v dejisku vlaňajších zimných olympijských hier potrebuje jednoznačne víťazstvo, aby mohol pomýšľať na premiérový titul svetového šampióna.

Video: Nehoda Carlosa Sainza na okruhu v Soči

https://www.youtube.com/watch?v=R1ARb1XaGRM

Tretí meraný tréning v sobotu ukončila vážna nehoda Carlosa Sainza na monoposte Toro Rosso. Dlho sa nevedelo, či je španielsky jazdec v poriadku, podľa najčerstvejších informácií je pri vedomí a komunikuje.

Na mieste incidentu boli traťoví lekári a maršáli a snažili sa vyslobodiť pilota spod bezpečnostných bariér. Dvadsaťjedenročného Španiela previezli do nemocnice a odtiaľ informoval, že je v poriadku. Jeho účasť v nedeľňajších pretekoch, ktoré sa začnú o 13.00 h SELČ, je otázna.

Problémy boli aj v piatkových tréningoch – prvý museli skrátiť, pretože sa na trať vyliala nafta z jednej z cisterien a druhý ovplyvnilo daždivé počasie.

Výsledky – Veľká cena Ruska:

III. meraný tréning: 1. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes 1:38,561 min, 2. Valtteri Bottas (Fín.) Williams +0,726 s, 3. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +0,802, 4. Sergio Pérez (Mex.) Force India +1,055, 5. Felipe Massa (Braz.) Williams +1,314, 6. Nico Hülkenberg (Nem.) Force India +1,356

Kvalifikácia: 1. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes 1:37,113 min, 2. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +0,320 s, 3. Valtteri Bottas (Fín.) Williams +0,799, 4. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,852, 5. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +1,235, 6. Nico Hülkenberg (Nem.) Force India +1,546

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Carlos SainzFelipe MassaKimi RäikkönenLewis HamiltonNico HülkenbergNico RosbergSebastian VettelSergio PérezValtteri Bottas