Video: Sekera bodoval, prihral nováčikovi na prvý gól v NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Sekera (vpravo) z Edmontonu v akcii. Foto: SITA/AP

NEW YORK 14. októbra (WebNoviny.sk) – Jedna asistencia slovenského obrancu Andreja Sekeru nepomohla hokejistom Edmontonu k bodovému zisku v utorkovom súboji NHL na ľade Dallasu. Sekera si otvoril bodový účet v novej sezóne, keď v 33. minúte jeho strelu z ľavej strany tečoval do bránky najvyššie draftovaný nováčik Connor McDavid a tešil sa z prvého gólu v NHL.

Priebežný stav bol vtedy 2:2, ale domáci napokon zvíťazili zásluhou hetriku útočníka Jasona Spezzu. Na brankára hostí Andersa Nilssona smerovalo až 51 striel z domácich hokejok. „Bolo to nadšenie aj úľava. V týchto dňoch je na mňa vyvíjaný veľký tlak, ale teraz sa cítim dobre,“ povedal pre zámorské médiá McDavid, ktorý ku gólu pridal aj tri strely.

Detroit s dvojicou slovenských útočníkov zvíťazil na domácom ľade nad tohtoročným finalistom Tampou Bay 3:1. Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo sa do listín kanadského bodovania nezapísali. Prvou hviezdou zápasu bol švédsky kapitán Red Wings Henrik Zetterberg, autor gólu a asistencie. „Mám už 7 bodov a vydarený štart do sezóny, ale ten som mal aj pred rokom a potom som v januári narazil do steny. Samozrejme, sme všetci radi, že nám vychádza úvod tohto ročníka,“ cituje 35-ročného Zetterberga server NHL.

Hokejisti Detroitu aj po treťom zápase sezóny zostávajú nezdolaní s plným počtom bodov. Vo Východnej konferencii je na tom lepšie už iba Montreal, ktorý má bodové maximum zo štyroch odohratých zápasov. Canadiens zdolali Pittsburgh na jeho ľade 3:2 a štvorzápasový víťazný vstup do sezóny oprášili po 38 rokoch. Penguins s hviezdnou dvojicou Sidney Crosby – Jevgenij Malkin zostávajú naďalej bez bodu. Rus si v utorok pripísal aspoň jednu asistenciu, ale Kanaďan si stále neotvoril bodový účet. „Boli tam fázy, najmä v druhej tretine, ktoré nám herne vyšli. V tretej tretine však hokejisti Montrealu dostali svoju hru opäť na vyšší stupeň, my už nie. Nikto nechce prehrávať, aj keď je len úvod sezóny. Treba nájsť čo najskôr cestu k víťazstvám,“ vravel po zápase kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Naďalej sa trápia hráči Los Angeles aj so slovenským útočníkom Mariánom Gáboríkom. Prehrali aj v treťom zápase sezóny, tentoraz na domácom ľade s Vancouverom 0:3. Gáborík odohral necelých 15 minút a dvakrát ohrozil Ryana Millera v bránke hostí. Miller dosiahol 36. shutout v kariére a hráči Los Angeles zopakovali tri prehry z úvodu sezóny 1969/1970. Tréner Kings Darryl Sutter po zápase povedal, že by bolo načase, aby jeho najlepší hráči začali byť produktívni. „Urgentne potrebujeme ich body,“ vravel Sutter. Zrejme myslel aj na slovensko-slovinské duo Gáborík – Kopitar, ktorých v útoku dopĺňa Lucic.

Nečakane hladkú prehru 0:5 so San Jose utŕžili na domácom ľade hokejisti Washingtonu. Domáci nastúpili bez kapitána Alexandra Ovečkina, ktorý vynechal zápas z osobných dôvodov a gólman hostí Martin Jones si poradil so všetkými 31 strelami hráčov Capitals. Jones vychytal druhý shutout v rozpätí štyroch dní, v sobotu zostali na jeho štíte všetci strelci Anaheimu (2:0). „Odohrali sme výborný zápas. Od momentu, keď sme sa dostali do vedenia, sme boli silní najmä v defenzíve,“ povedal Martin Jones.

Okrem hráčov San Jose si tretie víťazstvo z rovnakého počtu zápasov v sezóne pripísali aj hokejisti Nashvillu Predators. Na ľade New Jersey v Newarku triumfovali 3:1 najmä vďaka dvom gólom švajčiarskeho obrancu Romana Josiho. Prvý strelil v presilovke a druhý v oslabení do prázdnej bránky domácich. „Nebol to príliš pútavý zápas, ale keďže som na víťaznej strane, neprekáža mi to,“ uviedol fínsky brankár Nashvillu Pekka Rinne. „Náš gólman odviedol skvelú prácu rovnako ako celá defenzíva,“ pochválil svojich zverencov tréner Predators Peter Laviolette.

Utorkové sumáre v NHL:
Dallas – Edmonton 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Góly: 18. Spezza (Janmark, Klingberg), 23. Jamie Benn (Jokipakka, Seguin), 56. Spezza (Roussel, Hemský), 60. Spezza (Lehtonen) – 31. Klefbom (Pouliot, Jakupov), 33. McDavid (SEKERA)

Andrej Sekera (Edmonton) odohral 20:00 min, 1 asistencia, 1 strela, 1 zblokovaná strela

Carolina – Florida 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Góly: 33. E. Lindholm (Malone, Faulk) – 3. Bjugstad (Campbell, Pirri), 43. Brickley (Kulikov, MacKenzie), 44. Barkov (Jágr, Gudbranson), 59. J. Jokinen (R. Smith)

New Jersey – Nashville 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Góly: 59. Palmieri (Greene, Josefson) – 11. Josi (S. Weber, Forsberg), 58. Josi (Gaustad, Rinne), 60. Nystrom

New York Rangers – Winnipeg 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Góly: 7. Zuccarello (Brassard, Rick Nash) – 8. Ehlers (Myers, Stafford), 39. Little (Trouba), 51. Little (Byfuglien, Wheeler), 58. M. Stuart (Lowry)

Detroit – Tampa Bay 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Góly: 38. Nyquist (Kronwall, Zetterberg), 49. Zetterberg (Larkin, Quincey), 59. Quincey (D. Miller, B. Richards) – 52. Callahan (Drouin, Stralman)

Tomáš Tatar odohral 13:38 min, 1 víťazné vhadzovanie (úspešnosť 50%), Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 11:17 min, 1 strela, 2 trestné minúty

Washington – San Jose 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Góly: 11. J. Thornton (Burns, Pavelski), 23. Brown (Tierney, Goodrow), 28. Hertl (Wingels, Nieto), 58. Nieto, 60. Tierney (Goodrow)

Pittsburgh – Montreal 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Góly: 26. Bennett, 31. Letang (Kessel, Malkin) – 6. Pacioretty (Gallagher, Markov), 29. Pacioretty (Petry, Beaulieu), 46. Fleischmann (Desharnais, Weise)

Calgary – St. Louis 3:4 (2:1, 0:3, 1:0)

Góly: 2. Raymond (Wideman, Frolík), 18. Hudler (Gaudreau, Wideman), 42. D. Jones (Frolík) – 17. Upshall (Stastny, Brouwer), 23. Brouwer (Backes), 25. Parayko (Lehterä, Pietrangelo), 40. Parayko (Steen, Tarasenko)

Los Angeles – Vancouver 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Góly: 26. Cracknell (Prust, Bartkowski), 34. Edler (H. Sedin, Burrows), 58. Dorsett

Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 14:34 min, 2 strely, 1 zblokovaná strela

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej SekeraConnor McDavidHenrik ZetterbergJamie BennJevgenij MalkinMarián GáboríkPekka RinneSidney CrosbyTomáš JurčoTomáš Tatar