Sagan bude mať v tíme ďalšieho parťáka zo Slovenska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Erik Baška
Erik Baška sa vraj v závere októbra zúčastní už na prvom zoznamovacom sústredení v chorvátskom Poreči. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 15. októbra (WebNoviny.sk) – Slovenská enkláva v cyklistickom tíme Tinkoff-Saxo sa rozrastá, podľa zdrojov denníka Šport pribudne od budúcej sezóny k doterajšej trojici Peter Sagan, Juraj Sagan a Michael Kolář aj úradujúci majster Európy v kategórii do 23 rokov Erik Baška. Samotný jazdec to zatiaľ nepotvrdil, neinformoval o tom ani oficiálny web zoskupenia ruského miliardára Olega Tiňkova. K podpisu zmluvy by malo prísť v najbližších dňoch, Baška sa vraj v závere októbra zúčastní už na prvom zoznamovacom sústredení v chorvátskom Poreči.

Dvadsaťjedenročný Erik Baška je cyklistickým „povolaním“ špurtér, v auguste dosiahol životný úspech, keď triumfoval v pretekoch s hromadným štartom na majstrovstvách Európy v estónskom Tartu. Prvenstvo pretekára tímu AWT GreenWay bolo predzvesťou najlepšej sezóny v dejinách slovenskej cyklistiky s vrcholom v podobe titulu majstra sveta v kategórii elite v podaní Petra Sagana. V americkom Richmonde obsadil Baška v kategórii do 23 rokov 47. miesto. Práve na svetovom šampionáte v USA sa v zákulisí hovorilo o jeho angažmáne v inom elitnom tíme Pro Tour Etixx – QuickStep, v ktorom pôsobí Slovák Martin Velits.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Erik BaškaJuraj SaganMartin VelitsMichael KolářPeter Sagan
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo