Slovan posilní kanadský útočník, odchádza obranca Novák

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Filip Novák (vpravo) Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 16. októbra (WebNoviny.sk) – Z hokejového Slovana Bratislava odchádza v rámci výmeny v KHL český obranca Filip Novák do Traktoru Čeľabinsk, opačným smerom putuje Kanaďan Francis Paré. Dvadsaťosemročný útočník podpísal s vedením „belasých“ kontrakt do konca sezóny. Rodák z Le Moyne je pravák využiteľný v defenzívnej činnosti, ako aj v priestore pred bránkou súpera. Podľa správy na oficiálnom webe KHL okrem Parého získal Slovan aj nešpecifikovanú finančnú kompenzáciu.

Paré pred KHL pôsobil najmä v zámorskej QMJHL, kde v 147 zápasoch dosiahol 185 bodov. Pred tým sa pokúšal presadiť aj v NHL, o ktorú bojoval na farme Detroitu v tíme Grand Rapids Griffins. Počas piatich ročníkov sa s výnimkou jednej dostal vždy nad hranicu 40 bodov, ale v najprestížnejšej lige na svete si napokon nezahral. Na konte má aj Calderov pohár za triumf v AHL. Do Európy zamieril v sezóne 2013/2014, hral za fínsky TPS Turku, potom sa presunul do KHL do Metallurgu Magnitogorsk a v jeho drese oslavoval zisk Gagarinovho pohára. Minulú sezónu síce začal v tíme majstra, napokon zakotvil v Čeľabinsku.

Novák odchádza zo Slovana na základe klauzuly v zmluve, ktorá hovorí o prísľube uvoľnenia hráča v prípade lepšej ponuky. Tridsaťtriročný bek prišiel do bratislavského klubu v septembri, odohral 16 zápasov s bilanciou jeden gól a jedna asistencia. „Klub sa chce poďakovať Filipovi Novákovi za jeho zodpovedný prístup, odvedené služby a v ďalšej kariére mu praje veľa úspechov,“ uvádza sa na webe Slovana.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava