Video: Daňo strelil gól, Chicago premárnilo náskok 5:2

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marko Daňo
Marko Daňo má na konte už 9 gólov v NHL, keď vo vlaňajšej sezóne osemkrát skóroval ešte v drese Columbusu Foto: SITA/AP

ANAHEIM 5. novembra (WebNoviny.sk) – Druhý zápas v novej sezóne NHL a hneď prvý gól. Slovenský hokejista Marko Daňo otvoril skóre stredajšieho stretnutia medzi Chicagom a St. Louis už v 3. min, keď vyťažil z výbornej prihrávky skvele forčekujúceho Ryana Hartmana.

Strelou bez prípravy prekonal Briana Elliotta, ktorý ešte v prvej tretine musel z ľadu pre zranenie. Daňo odohral 8:53 min, pripísal si okrem gólu tri strely a dva zblokované puky. Jeho krajan Marián Hossa pre zranenie v dolnej časti tela druhýkrát v celom stretnutí za sebou chýbal v zostave Blackhawks. Dvadsaťročný Daňo má na konte už 9 gólov v prestížnej zámorskej profilige, keď vo vlaňajšej sezóne osemkrát skóroval ešte v drese Columbusu.

O triumfe St. Louis v predĺžení rozhodol ruský supertalent

Obhajca Stanleyho pohára viedol po prvej tretine komfortne 5:2, ale po druhej časti bláznivého zápasu už bolo 5:5. Hrdinom St. Louis sa napokon stal ruský supertalent Vladimir Tarasenko, ktorý v 4. minúte predĺženia rozhodol o dvoch bodoch pre hostí. „Ako sa vraví, bola to jedna z tých ťažších nocí,“ vravel po zápase brankár Chicaga Crawford, ktorý z 29 striel 6-krát inkasoval. „Ak strelíte päť gólov, mali by ste vyhrať,“ doplnil pre server Chicago Sun-Times.

„Vyhrať u súpera 6:5 bez takej palebnej sily, akú predstavujú zranení hráči Stastny, Schwartz, Shattenkirk či Berglund, je nezvyčajné. Väčšinou sme herne nastavení tak, že chceme zvíťaziť 2:1 či 1:0. Bola to však zábava pre fanúšikov na oboch stranách. Verím len, že tí v St. Louis neodišli od televízorov príliš skoro,“ hodnotil v dobrej nálade David Backes, strelec jedného z gólov St. Louis. „V druhej tretine sme hrali najlepší hokej z celého roka. Všetko na ľade nám vychádzalo presne podľa našich predstáv. Hráči si za to zaslúžia uznanie,“ pochválil svoj tím tréner St. Louis Ken Hitchcock.

Vyhlásený kanonier Perry strelil svoj prvý gól v sezóne

Aj v ďalších dvoch zápasoch stredajšieho programu v NHL sa zrodili víťazstvá hosťujúcich tímov. V kanadskom súboji Winnipeg vyhral v Toronte 4:2, Pittsburgh aj vďaka jednému gólu Sidneyho Crosbyho triumfoval vo Vancouveri 3:2.

Florida opäť aj s charizmatickým Jaromírom Jágrom v zostave viedla na ľade Anaheimu 7 sekúnd pred koncom tretej tretiny 2:1, ale potom Corey Perry v presilovke vyrovnal a Chris Stewart v nájazdoch dovŕšil obrat v prospech domácich Ducks. V

yhlásený kanonier z uplynulých sezón Perry skóroval vôbec prvýkrát v tomto súťažnom ročníku NHL, potreboval na to 12 zápasov a 25 striel. Anaheim dosiahol tretie víťazstvo a odlepil sa z poslednej priečky v Pacifickej divízii Západnej konferencie.

Streda – sumáre NHL:
Toronto – Winnipeg 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)

Góly: 9. Parenteau (Bozak, Phaneuf), 33. Komarov (Polák, J. van Riemsdyk) – 4. Byfuglien (Perreault, Enström), 9. Scheifele (Enström, Perreault), 58. Burmistrov (Wheeler, Little), 60. Little (Wheeler)

Chicago – St. Louis 5:6 po predĺžení (5:2, 0:3, 0:0 – 0:1)

Góly: 3. Daňo (Hartman), 5. Shaw, 7. Teräväinen (Daley), 18. Seabrook (P. Kane, Teräväinen), 18. P. Kane (Seabrook, Shaw) – 4. Steen (Parayko, Tarasenko), 16. Fabbri (Backes), 24. Steen (Parayko, Bouwmeester), 38. Bouwmeester (Brouwer, Gomez), 40. Backes (Pietrangelo, Fabbri), 64. Tarasenko (Pietrangelo)

Marko Daňo (Chicago) odohral 8:53 min, 3 strely, 1 gól, 2 zblokované strely

Vancouver – Pittsburgh 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)

Góly: 54. D. Sedin (Bartkowski, H. Sedin), 59. Hansen (McCann) – 5. Perron (Dumoulin, Kessel), 48. Crosby (Kessel, Letang), 51. Fehr (Scuderi, Lovejoy)

Anaheim – Florida 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:2, 1:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 28. Stewart (Bieksa, Horcoff), 60. Perry (Kesler, H. Lindholm), rozhodujúci sam. nájazd: Stewart – 26. Grimaldi (Howden, Mackenzie), 38. Gudbranson (Bjugstad, Huberdeau)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Chris StewartCorey PerryKen HitchcockMarián HossaMarko DaňoVladimir Tarasenko
Firmy a inštitúcie Chicago Blackhawks