Venus Williamsová získala singlový titul, je v Top 10

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenka Schmiedlová zničila v Paríži Venus Williamsovú
Američanka Venus Williamsová vracia loptičku slovenskej tenistke Anne Karolíne Schmiedlovej na Roland Garros. Paríž, Francúzsko, 28. mája 2014. Foto: SITA/AP

ČU-CHAJ 8. novembra (WebNoviny.sk) – Americká tenistka Venus Williamsová nasadená ako prvá triumfovala vo dvojhre na turnaji WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji, tzv. malých MS (celková dotácia 2,15 milióna USD, tvrdý povrch), keď si v nedeľňajšom finále poradila s českou trojkou podujatia Karolínou Plíškovou za 125 minút 7:5, 7:6 (6). Pre obe aktérky išlo o premiérový vzájomný súboj.

Staršia zo sestier sa vďaka prvenstvu v Ču-chaji vrátila po viac ako štyroch rokoch do Top 10 singlového hodnotenia, bude jej patriť siedmy post. Šampiónka si odniesla 700 bodov do počítačového poradia a prémiu 635 000 USD brutto, zdolanú utešilo 440 bodov a 335 000 USD pred zdanením. Venus Williamsová si vybojovala 48. titul vo dvojhre, tretí tohtoročný (predtým Auckland a Wu-chan). Plíšková v tejto sezóne získala 4 primáty.

„Skutočne ma veľmi teší, že som v Ču-chaji získala prvú trofej. Všetky hráčky tu boli vítané a veľmi oceňujeme entuziazmus miestnych ľudí. Vidieť každé sedadlo zaplnené v každom zápase je to, v čo môžu dúfať tenisti a turnaje po celom svete. Gratulujem Karolíne, tiež si zaslúžila vyhrať. Mala som ale viac šťastia,“ cituje Williamsovú oficiálna stránka WTA. „Aj keď sa mi to dnes nepodarilo, celý týždeň bol skvelý. Venus hrala dnes neuveriteľne. Som hrdá na svoj výkon počas celého týždňa a dúfam, že v budúcnosti príde viac takýchto zápasov, ako bol ten dnešný,“ dodala Plíšková.

Vo finále štvorhry sa predstavia Anabel Medinová-Garriguesová, Arantxa Parrová-Santonjová (Šp.-2) proti domácej dvojici Čchen Liang, Wang Ja-fan (Čína-4).

Dvojhra – finále:

Venus Williamsová (USA-1) – Karolína Plíšková (ČR-3) 7:5, 7:6 (6) za 124 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anabel Medinová-GarriguesováKarolína PlíškováVenus Williamsová