Video: Bayern je v osemfinále Ligy majstrov, žije aj Arsenal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Thomas Müller
Zákrok brankára Roberta z Olympiakosu Pireus proti strele kanoniera Bayernu Mníchov Thomasa Müllera počas utorňajšieho zápasu Ligy majstrov, v ktorom bavorský veľkoklub zvíťazil 4:0. Mníchov, 24. november 2015. Foto: SITA/AP

MNÍCHOV/LONDÝN 25. novembra (WebNoviny.sk) – Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov v utorňajšom stretnutí Ligy majstrov 2015/2016 zdolal gréckeho šampióna Olympiakos Pireus 4:0 a zabezpečil si postup z F-skupiny.

Bavori rozhodli o osude duelu v úvodnej dvadsaťminútovke. Postupne sa presadili Douglas Costa, Robert Lewandowski a Thomas Müller. Bayernom nezamávalo vylúčenie obrancu Holgera Badstubera na začiatku druhého polčasu. Konečnú podobu výsledku dal v 69. min francúzsky mladík Kingsley Coman.

Rafinha si vyslúžil pochvalu od Guardiolu

Tréner Mníchovčanov Pep Guardiola vzdal po zápasu hold svojim zverencom. „Som veľmi spokojný, že sme postúpili. Mojim hráčom patrí veľký kompliment. Opäť sme prví v skupine. Z vlastnej skúsenosti viem, že v domácom prostredí potrebujeme hrať s väčším počtom útočníkov, aby sme zaznamenali viac gólov. Ideme tým do rizika, ale väčšinou si vytvárame dosť príležitostí na skórovanie. Dnes sme ukázali, že dokážeme kontrolovať zápas aj s piatimi útočníkmi na hracej ploche,“ cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) pozápasové slová Guardiolu.

Štyridsaťštyriročný Španiel nezvykne po vydarených stretnutiach vyzdvihovať výkony jednotlivcov. Tentoraz však spravil výnimku. „Rafinha má v mojom tíme zvláštne miesto. Zakaždým, keď nastúpi, odovzdá zo seba všetko. Miluje futbal. Preňho to nie je práca, on sa teší na každú minútu na ihrisku. Proti Olympiakosu hral veľmi dobre. Je radosť mať ho v Bayerne,“ doplnil bývalý tréner FC Barcelona.

„Čo sa stalo, stalo sa. Väčšina tímov neprichádza do Mníchova s veľkým očakávaním. Bayern je v posledných dvoch rokoch najlepšie mužstvo na svete. Odteraz sa už sústredíme na posledný zápas skupiny s Arsenalom. Budeme hrať doma, čo pre nás môže znamenať malú výhodu. Pre postup urobíme všetko,“ skonštatoval kormidelník gréckeho tímu Marco Silva.

Olympiakos potreboval na istotu postupu aspoň remízu

Už pred zápasom bolo známe, že prípadný nerozhodný výsledok by do jarného osemfinále posunul Bayern aj Olympiakos Pireus. Triumf nemeckého zástupcu však nahral do kariet Arsenalu Londýn. „Kanonierom“, ktorí v utorok doma zdolali Dinamo Záhreb (3:0), pred záverečným hracím kolom stále bliká nádej na postup. V priamom súboji v Pireu sa totiž stretnú práve s Olympiakosom.

„Keď sme strelili prvý gól, začali sme si vytvárať aj ďalšie príležitosti. Pred zápasom sme si želali, aby sme aj po ňom mali šancu kvalifikovať sa zo skupiny. My aj Bayern sme si urobili svoju prácu a vďaka tomu sme stále v hre. Musíme veriť v postup,“ vyhlásil podľa webu UEFA.com kouč Londýnčanov Arséne Wenger.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Arséne WengerPep GuardiolaRobert LewandowskiThomas Müller
Firmy a inštitúcie Arsenal LondýnFC Bayern Mníchov