SHMÚ vystríha pred silnými mrazmi i ľadovou povodňou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Poladovica namraza auto zima
Foto: ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 3. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vystríha pred silnými mrazmi na severe a severovýchode Slovenska. Teploty v týchto oblastiach môžu počas noci z nedele na pondelok klesnúť na -15 až -17 stupňov Celzia.

SHMÚ preto vydal výstrahu 1. stupňa pred nízkymi teplotami pre celý Prešovský kraj, pre okresy Žilinského kraja – Tvrdošín, Ružomberok, Námestovo, Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín, pre okresy Košického kraja – Gelnica, Sobrance, Spišská Nová Ves a mrazy hrozia i v okresoch Banská Bystrica a Brezno v Banskobystrickom kraji. Výstraha platí oddnes od 22:00 do pondelka 08:00. Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity vonku. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia.

SHMÚ vystríha aj pred ľadovou povodňou v okrese Liptovský Mikuláš. Výstraha 1. stupňa v tomto okrese platí od soboty (2. januára) od 21:00 až do odvolania. Pre nízke teploty sa na vodných tokoch vytvárajú ľadové bariéry a voda tečie po ľade, čo môže spôsobiť zvýšenie vodných hladín.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav