Tieto strany by išli do parlamentu. Koho budete voliť vy?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovensko parlament
Podľa prieskumu by sa na parlamentných voľbách určite zúčastnilo 31,5 percenta opýtaných a ďalších 21 percent by sa ich skôr zúčastnilo. Foto: ilustračné, SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 7. januára (WebNoviny.sk) – Ak by sa parlamentné voľby konali na prelome decembra a januára, do parlamentu by sa dostalo sedem politických subjektov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Phoenix Research, ktorý robila v dňoch 20. decembra až 4. januára na vzorke 1011 respondentov reprezentatívnej z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania a národnosti.

Voľby by podľa prieskumu vyhrala strana Smer-SD so ziskom 35,9 percenta hlasov. Druhá by skončila strana #Sieť so ziskom 13,9 percenta. Nasledujú SNS (7,1%), KDH (6,9%), Most-Híd (6,8%) a OĽaNO-NOVA (5,7%). Do parlamentu by sa podľa prieskumu dostala aj SaS so ziskom rovných 5 percent hlasov.

Pred bránami parlamentu by ostali SMK (4,1%), SDKÚ-DS (2,1%), ĽS Naše Slovensko (1,1%) a KSS (1%). Inú politickú stranu alebo hnutie by podľa prieskumu podporilo 2,6% opýtaných. Na voľbách by sa podľa prieskumu zúčastnilo 58 percent respondentov. Nezúčastnilo by sa na nich 22,6 percenta opýtaných, 19,4 percenta respondentov na otázku nevedelo odpovedať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia