Video: Gáborík nabil Carterovi, Ovečkin strelil 497. gól

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marián Gáborík
Obranca Toronta Jake Gardiner v súboji s útočníkom 'kráľov' Mariánom Gáboríkom pred brankárom Jamesom Reimerom počas štvrtkového zápasu NHL. Los Angeles, 7. január, 2016. Foto: SITA/AP

NEW YORK 8. januára (WebNoviny.sk) – Návrat Jaroslava Haláka do bránky tímu New York Islanders po päťzápasovej absencii pre zranenie nemal víťaznú pointu. Islanders prehrali s Washingtonom Capitals 1:4 a domácim nepomohlo ani to, že Halák kryl 34 z 37 pokusov z hokejok hostí.

Washington so 63 bodmi vedie tabuľku celej NHL

Víťazný gól Capitals dosiahol už v 16. minúte Alexander Ovečkin, ktorý pokusom bez prípravy od pravého kruhu prestrelil Haláka. Bol to 22. gól v tejto sezóne a 497. v kariére obávaného ruského ostrostrelca.

Je veľmi blízko toho, aby sa stal 43. hráčom histórie NHL s 500 presnými zásahmi na konte. Krátko pred jeho štvrtkovým gólom zlomil hokejku a vďaka rýchlemu zásahu zo striedačky mohol skórovať. „Dobrá práca Brocka Mylesa mi to umožnila. Podal mi hokejku v momente, keď som už bol v pohybe,“ prezradil Ovečkin.

Hráči Washingtonu vybojovali v 40 zápasoch 63 bodov a vedú tabuľku celej NHL. Brankár Capitals Braden Holtby si pripísal 26. víťazstvo v 33. zápase sezóny a už 21 stretnutí si drží sériu bez prehry v riadnom hracom čase.

Je prvým gólmanom po Robertovi Luongovi v sezóne 2010/2011, ktorý v 20 po sebe idúcich zápasoch zakaždým bodoval. „Naším cieľom je zostať čo najvyššie, aby sme získali čo najvýhodnejšiu pozíciu do play-off. Avšak akékoľvek série či rekordy v tomto smere nehrajú úlohu,“ povedal Holtby podľa serveru NHL.

Gáborík oklamal Marinčina, bol prvou hviezdou zápasu

Marián Gáborík sa stal prvou hviezdou zápasu Los Angeles – Toronto, domáci v ňom zvíťazili 2:1. Skúsený slovenský útočník v 49. min prihral na gól Jeffovi Carterovi, ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný. Gáborík chladnokrvne počkal na správny okamih a potom pomedzi hokejku a korčule brániaceho krajana Martina Marinčina naservíroval puk spoluhráčovi tak, že ten skóroval prakticky do prázdnej bránky.

Pre Gáboríka to bola deviata asistencia a sedemnásty bod sezóny, obranca Toronta Marinčin ukončil zápas s mínuskou vďaka vyššie spomenutej gólovej situácii. Jednu asistenciu si v debute v drese Los Angeles pripísal skúsený útočník Vincent Lecavalier.

Tridsaťpäťročný a 411-gólový strelec chce ešte pred ukončením kariéry po tejto sezóne dosiahnuť niečo veľké. „Viem, že Kings majú na hráčov vysoké nároky, čo mi imponuje. Skvele sa na tento tím pozerá, hrá kolektívne, je nebezpečný a skutočne kvalitný. Som nadšený, že teraz môžem byť jeho súčasťou,“ citoval oficiálny server nhl.com Lecavaliera.

Z víťazstva sa vo štvrtok tešili aj slovenskí útočníci v službách Detroitu Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo (vrátil sa do zostavy po dvojzápasovej absencii pre zranenie v hornej časti tela). Red Wings triumfovali v San Jose nad Sharks 2:1, Tatar a Jurčo si body do tabuľky produktivity nepripísali.

Obaja sa prezentovali jednou strelou na bránku, Tatar pridal aj plusový bod. O treťom triumfe Detroitu v sérii rozhodol v 54. minúte Justin Abdelkader trinástym gólom v sezóne a tretím víťazným. Skvelý bol opäť český brankár „červených krídel“ Petr Mrázek, ktorý po pondelkovom shutoute na ľade New Jersey (víťazstvo 1:0) pridal tentoraz 35 zákrokov a stal sa prvou hviezdou.

Jágrov 30. bod v sezóne

Víťazná séria hokejistov Floridy sa natiahla už na 11 zápasov. Hráči zomknutí okolo 43-ročného Jaromíra Jágra zvíťazili vo štvrtok v Ottawe 3:2 najmä vďaka vydarenej prvej tretine, v ktorej dali dva góly.

Domáci prestrieľali hostí 32:16, ale skúsený brankár Roberto Luongo opäť potiahol svoj tím k víťazstvu. „Bol to jeden z našich najhorších výkonov z tých víťazných 11 zápasov, ale z nejakých dôvodov sme opäť našli cestu k víťazstvu,“ upozornil Luongo, ktorý svoj osobný rekord víťazstiev v sérii vylepšil na 9 stretnutí.

Legendárny Jágr tentoraz pridal jednu asistenciu a svoj sezónny účet zaokrúhlil na 30 bodov (14+16). „Bolo to nesmierne náročné. Hráči súpera mali omnoho viac striel aj šancí, ale Roberto v bránke bol excelentný. Zachránil nám tento zápas, lebo my sme nehrali najlepšie,“ uviedol Jágr.

Hokejisti Calgary doma prekvapujúco nestačili na súperov z Arizony a podľahli 1:2. Pre Flames je to len tretia domáca prehra z ostatných 15 zápasov.

Sumáre NHL – štvrtok:
New York Islanders – Washington 1:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Góly: 2. Nelson (Strome, Grabovskij) – 6. Chimera (Johansson), 16. Ovečkin (Alzner), 36. Schmidt (Nicklas Bäckström), 58. Nicklas Bäckström

Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal 59:52 min, kryl 34 z 37 pokusov, úspešnosť 91,9%

Ottawa – Florida 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Góly: 26. McCormick, 50. M. Michálek (E. Karlsson) – 13. R. Smith (Huberdeau, Ekblad), 13. Trocheck, 48. Barkov (Jágr, Huberdeau)

Minnesota – Philadelphia 3:4 po predĺžení (1:1, 1:2, 1:0 – 0:1)

Góly: 15. Scandella (Niederreiter), 36. Zucker, 54. Parise – 8. Couturier (Raffl, B. Schenn), 30. Del Zotto (B. Schenn, Medvedev), 30. White (VandeVelde, Bellemare), 65. Del Zotto (Voráček, Giroux)

Dallas – Winnipeg 2:1 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 8. Seguin (Sharp, Janmark), rozhodujúci sam. nájazd: Sharp – 27. Perreault (Ehlers, Myers)

Calgary – Arizona 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 15. Gaudreau (Monahan, Giordano) – 19. Ekman-Larsson (Duclair, Bödker), 42. S. Elliott (Duclair)

San Jose – Detroit 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 11. J. Ward (Burns, Vlasic) – 10. DeKeyser (Zetterberg, Larkin), 54. Abdelkader (Daciuk, Ericsson)

Los Angeles – Toronto 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 43. Muzzin (Lecavalier, Mersch), 49. J. Carter (GÁBORÍK, Pearson)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander OvečkinJaromír JágrJaroslav HalákMarián GáboríkNicklas BäckströmRoberto LuongoTomáš JurčoTomáš TatarVincent Lecavalier