Minister Kaliňák sa pochválil historickým úspechom polície

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Kaliňák
Minister vnútra Robert Kaliňák. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 9. januára (WebNoviny.sk) – Objasnenosť trestnej činnosti za rok 2015 je podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka pre políciu historickým úspechom. Ako uviedol na tlačovej besede, v uplynulom roku sa pohybovala na úrovni 57 percent.

Situácia sa podľa Kaliňáka zlepšila najmä v Bratislave. Pre hlavné mesto bola v minulosti charakteristická objasnenosť na úrovni 20 percent, v minulom roku sa podľa ministra policajtom podarilo objasniť viac ako 40 percent trestných činov spáchaných v Bratislave.

Ako ďalej Kaliňák uviedol, v roku 2015 zaregistrovali na území Slovenska 48 vrážd, pričom objasnenosť v tejto oblasti predstavuje 66,6 percenta. Podľa ministra na Slovensku pripadá podľa štatistík na 100 tisíc obyvateľov 0,9 vraždy, čo nás radí medzi najbezpečnejšie krajiny. „Slovensko sa v rôznych rebríčkoch ukazuje ako jedna z najbezpečnejších krajín na svete,“ uviedol.

Spomedzi 539 lúpeží spáchaných v roku 2015 policajti objasnili 64 percent a spomedzi 29 074 majetkových trestných činov objasnili 38,89 percenta. Spolu bolo podľa policajných štatistík v uplynulom roku na Slovensku spáchaných 73 130 trestných činov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Kaliňák
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SRPZ Policajný zbor SR