Ozbrojenci zaútočili na hotel v egyptskej Hurghade

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bomba v Egypte zdemolovala okolie
V egyptskej Káhire vybuchlo vo štvrtok ráno auto naložené výbušninou. Okolie miesta výbuchu zaplavila voda z pretrhnutého vodovodného potrubia, zatiaľ čo ulice do vzdialenosti niekoľkých blokov pokrývali črepiny skla z vyrazených okien. Niekoľko príslušníkov polície utrpelo zranenia. Káhira, 20. augusta 2015. Foto: SITA/AP

EGYPT 8. januára (WebNoviny.sk) – Dvaja muži ozbrojení nožmi a vzduchovými zbraňami zaútočili v piatok na hotel v egyptskom prímorskom letovisku Hurghada. Útočníci sa k hotelu dostali po mori. Bezpečnostné zložky ich oboch zneškodnili: jedného z nich postrelili a následne zatkli a druhého zastrelili. Zabitého útočníka úrady identifikovali ako 21-ročného Muhammada Hasana Mahfúza, študenta z mesta Gíza pri Káhire.

Terčom útoku bol trojhviezdičkový hotel Bella Vista, ktorý sa nachádza v centre mesta neďaleko pobrežia a sedem kilometrov severne od letiska. Dvaja Rakúšania a jeden Švéd, ktorí boli pobodaní nožom, utrpeli len ľahké zranenia a sú v stabilizovanom stave. Nemocničný predstaviteľ zároveň všetkých troch európskych turistov identifikoval – ide o 72-ročných Renatu a Wilhelma Weissleinovcov z Rakúska a 27-ročného Sammieho Olovssona zo Švédska. Zdroj konštatoval, že ich rany nie sú hlboké.

Egypt čelí v súčasnosti povstaniu, ktorého ohniskom je sever Sinajského polostrova. Tieto nepokoje sa začali po vojenskom zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího z roku 2013. K útoku v Hurghade došlo len deň po tom, čo ozbrojení muži na motocykli spustili v egyptskom hlavnom meste Káhira streľbu na turistov, ktorí práve nastupovali do autobusu. Nikto pritom neprišiel o život. Letovisko Hurghada, ktoré leží na pobreží Červeného mora, navštívia každoročne desaťtisíce zahraničných turistov z celého sveta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať