Bavorsko školí utečencov zo základov nemeckého práva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: SITA/AP

Berlín 13. januára (WebNoviny.sk) – Nemecká spolková krajina Bavorsko spustila tento týždeň program školení pre utečencov, ktorí si majú týmto spôsobom osvojiť základy práva vo svojej hostiteľskej krajine. Súčasťou osnovy dobrovoľných kurzov sú zásady, ako je sloboda názoru, oddelenosť náboženstva od štátu či rodová rovnosť, informuje agentúra AP.

Školenia pre utečencov sa začali v období, keď sa v Nemecku čoraz viac ozývajú otázky, ako sa dokáže integrovať do tamojšej spoločnosti všetkých 1,1 milióna žiadateľov o azyl, ktorí prišli v priebehu minulého roka. Kurzy však boli naplánované ešte pred silvestrovskou vlnou prepadávania žien v uliciach Kolína nad Rýnom, ktorú pripisujú práve imigrantom.

Školiteľmi v uvedenom programe je približne 800 sudcov, prokurátorov a iných zástupcov justície. Prvý kurz právneho povedomia v meste Ansbach v pondelok sčasti odučil bavorský minister spravodlivosti Winfried Bausback, podľa ktorého je dôležité umožniť prisťahovalcom včasné „porozumenie našich základných hodnôt“. Mnohí zo žiadateľov o azyl totiž prichádzajú z oblastí, kde „spravodlivosť nefunguje alebo je zneužívaná diktatúrami

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia