Vystavia šaty princeznej Diany

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Princezná Diana
Foto: Ilustračné foto SITA, AP

BRATISLAVA 16. januára (WebNoviny.sk) – Fanúšikovia a fanúšičky zosnulej princeznej Diany môžu od 11. februára navštíviť výstavu venovanú jej šatám. Expozíciu otvoria v Kensingtonskom paláci. Medzi exponátmi sa objavia fľaškovo zelené zamatové šaty z dielne jej obľúbenej návrhárky Catherine Walker, ktoré mala Diana na sebe v roku 1992 počas fotenia s renomovaným Mariom Testinom.

Tvorbu spomínanej Walker budú reprezentovať aj ružové šaty, v ktorých slávna rodáčka zo Sandringhamu v Norfolku navštívila predstavenie Bohéma. Ďalej vystavia aj čierne zamatové šaty od Brucea Oldfielda, ktoré si obliekla v roku 1985 na muzikál Bedári. V rámci výstavy ukážu tiež šaty, ktoré nosili 89-ročná kráľovná Alžbeta II., či jej zosnulá sestra, princezná Margaréta.

Diana, princezná z Walesu, sa narodila 1. júla 1961. V rokoch 1981 až 1996 bola vydatá za britského princa Charlesa, ktorému porodila synov, princov Williama a Harryho. Zomrela 31. augusta 1997 pri automobilovej nehode v Paríži. Dožila sa 36 rokov.

Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alžbeta II.Kráľovná Alžbeta II.Princezná Diana