Video: Chára strelil víťazný gól, Kane prvýkrát hetrik

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chára
Foto: SITA/AP

BUFFALO 16. januára (WebNoviny.sk) – Devätnásť zápasov čakal hokejový obranca Zdeno Chára na šiesty gól sezóny. Dočkal sa v piatok v Buffale, kde Boston zvíťazil 4:1 a slovenský kapitán na začiatku tretej tretiny poslal hostí do vedenia 2:1. Chárova strela zo značne nevýhodnej pozície až od mantinelu pri modrej čiare doplachtila ponad lapačku brankára domácich Robina Lehnera do ľavého horného rohu jeho bránky. Tridsaťosemročný obor v obrane Bruins si vylepšil sezónny účet na 6 gólov a 17 asistencií, odohral tradične najviac zo svojho tímu – 24:15 min. Prvou hviezdou bol Ryan Spooner, autor gólu a dvoch asistencií.

„Bol to pre nás dôležitý zápas. Trip po klziskách súperov sme začali dobre, potom sme poprehrávali pár zápasov, lebo sme nevydržali s dobrými výkonmi 60 minút. Teraz sme sa pripravili na to, že v tretej tretine sa musíme zlepšiť a to sa aj stalo. Strelili sme góly, boli sme agresívni a udržiavali vysoké tempo. Napokon sme boli odmenení dvoma bodmi,“ zhodnotil Chára na serveri NHL.

V zápase Toronto – Chicago sa predstavili až traja slovenskí hokejisti a boli účastníkmi exhibície Patricka Kana. Najproduktívnejší hráč súťaže strelil 3 góly, na štvrtom sa podieľal asistenciou a Chicago zvíťazilo 4:1. V drese víťazného mužstva Marián Hossa štyrikrát skúšal strelecké šťastie, Richard Pánik dvakrát, ale neúspešne. Obranca Toronta Martin Marinčin sa ani v 29. zápase sezóny nedočkal gólu či asistencie, okrem jednej strely bol aj na trestnej lavici.

Je neuveriteľné, že kanonier hostí Patrick Kane zaznamenal v 623. zápase vôbec prvý hetrik v základnej časti NHL v kariére, doteraz mal na konte iba dva zo zápasov play-off. Zároveň dosiahol tretí zápas v kariére so 4 bodmi. Momentálne v 47 zápasoch sezóny nazbieral už 67 bodov, z toho 28 gólov. „Je príjemné dočkať sa hetriku aj počas dlhodobej časti sezóny. Dnes večer som profitoval z niekoľkých výborných akcií mojich spoluhráčov,“ uviedol Kane.

Piatok vygeneroval ešte jedného hetrikového hrdinu. Rus Vladislav Namestnikov prvým trojgólovým zápisom v kariére NHL prispel k triumfu Tampy nad Pittsburghom 5:4 po predĺžení. Tretí gól 23-ročného rodáka zo Žukovského mal v predĺžení prívlastok víťazný. Výrazne mu k nemu pomohol hosťujúci útočník Patric Hörnqvist, ktorý puk nešťastne nasmeroval za svojho brankára Marca-Andreho Fleuryho. „Snažím sa hrať jednoducho a byť osožný tímu čo najviac. Čím viac zápasov v NHL mám za sebou, tým sa cítim na ľade lepšie,“ povedal Namestnikov.

Piatok – sumáre NHL:
Anaheim – Dallas 4:2 (4:0, 0:1, 0:1)

Góly: 4. Silfverberg (Manson, Hagelin), 4. Vatanen (Cogliano, Thompson), 16. H. Lindholm (Kesler, Silfverberg), 16. Perry (Theodore, Getzlaf) – 22. Janmark (Moen), 52. Jamie Benn (Spezza, Demers)

Buffalo – Boston 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Góly: 15. Legwand – 22. Beleskey (Spooner, Eriksson), 41. CHÁRA (Spooner, Beleskey), 51. Spooner (Eriksson, K. Miller), 59. Connolly

Zdeno Chára (Boston) odohral 24:15 min, 1gól, 2 strely, 1 plusový bod, 2 trestné minúty, 1 zblokovaná strela

Toronto – Chicago 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Góly: 44. Rielly (Parenteau, Matthias) – 34. P. Kane (Keith, Panarin), 38. P. Kane (Panarin, Seabrook), 41. Panarin (P. Kane, Seabrook), 58. P. Kane (Teräväinen)

Martin Marinčin (Toronto) odohral 14:07 min, 1 strela, 2 trestné minúty – Marián Hossa odohral 20:21 min, 4 strely, 1 zblokovaná strela, Richard Pánik (obaja Chicago) odohral 8:01 min, 2 strely, 1 mínusový bod

Carolina – Vancouver 2:3 po predĺžení (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Góly: 19. Versteeg (Slavin, J. Staal), 58. Liles (Nestrašil, V. Rask) – 14. Vey, 30. Horvat (Fedun, Bartkowski), 64. Horvat (Vrbata, Tanev)

Tampa Bay – Pittsburgh 5:4 po predĺžení (1:1, 2:1, 1:2 – 1:0)

Góly: 2. Namestnikov (Stamkos, Nesterov), 29. Filppula (T. Johnson, Stamkos), 31. Namestnikov (Hedman, Filppula), 56. Stralman (Filppula, Paquette), 63. Namestnikov (Kučerov) – 11. Letang (Crosby, Hörnqvist), 35. Hörnqvist (Malkin, Letang), 51. Daley (Malkin, Kessel), 54. Kunitz (Määttä, Hörnqvist)

Minnesota – Winnipeg 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 4. Wheeler (Little)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jamie BennMarián HossaMartin MarinčinPatrick KaneRichard PánikZdeno Chára