Štvorhru na Australian Open si nakoniec zahrá aj Hantuchová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cibulková v Melbourne otočila zápas, vyhrala aj Hantuchová
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová počas zápasu prvého kola Australian Open, v ktorom porazila Číňanku Čeng saj-saj 6:4, 6:4. Melbourne, 20. január 2015. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 17. januára (WebNoviny.sk) – Sedem slovenských tenistov sa zapojí do štvorhry mužov a žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (18. – 31. januára).

Martin Kližan sa prihlásil s Ukrajincom Sergijom Stachovským a Igor Zelenay spojil svoje sily s Čechom Lukášom Rosolom. U žien sú zo SR nad čiarou deblovej súťaže Magdaléna Rybáriková po boku Švajčiarky so slovenskými koreňmi Belindy Bencicovej, Janette Husárová s krajankou Karolínou Schmiedlovou a Dominika Cibulková ako partnerka Belgičanky Kirsten Flipkensovej.

Do hlavnej súťaže sa pôvodne nedostala šiesta pod čiarou Daniela Hantuchová, ale nakoniec sa dočkala. Predstaví sa po boku domácej reprezentantky a rodenej Slovenky Jarmily Wolfeovej (pred vydajom Gajdošovej).

Najťažší žreb sa ušiel Kližanovi so Stachovským, ktorí v 1. kole narazia na najvyššie nasadených Holanďana Jeana-Juliena Rojera a Rumuna Horiu Tecaua. Nasadenej dvojici budú v 1. kole čeliť aj Cibulková s Flipkensovou – Rumunkám Irine-Camelii Begovej a Monice Niculescovej, deviatkam žrebu.

Žreb 1. kola štvorhry pre slovenských tenistov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (18. – 31. januára):

MUŽI:

Martin Kližan, Sergij Stachovskij (SR/Ukr.) – Jean-Julien Rojer, Horia Tecau (Hol./Rum.-1)

Lukáš Rosol, Igor Zelenay (ČR/SR) – Steve Johnson, Sam Querrey (USA)

ŽENY:

Belinda Bencicová, Magdaléna Rybáriková (Švaj./SR) – Tammi Pattersonová, Olivia Rogowská (Aus.)

Janette Husárová, Karolína Schmiedlová (SR) – Madison Keysová, Ajla Tomljanovičová (USA/Chor.)

Dominika Cibulková, Kirsten Flipkensová (SR/Belg.) – Irina-Camelia Begová, Monica Niculescová (Rum.-9)

Daniela Hantuchová, Jarmila Wolfeová (SR/Aus.) – Darija Juraková, Nicole Melicharová (Chor./USA)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Belinda BencicováDaniela HantuchováDominika CibulkováIgor ZelenayIrina-Camelia BegováJanette HusarováJean-Julien RojerKarolína SchmiedlováKirsten FlipkensováLukáš RosolMadison KeysováMagdaléna RybárikováMartin KližanMonica NiculescováSam QuerreySergij Stachovskij