Detská ORL klinika hýri vďaka Oriflame farbami!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nemocnice

BRATISLAVA 22. januára 2016 (WBN/PR) – Spoločnosť Oriflame „vyfarbila“ v roku 2015 ďalšiu detskú nemocnicu a vyčarovala tak úsmev na tvárach malých pacientov hospitalizovaných na Detskej ORL klinike na bratislavských Kramároch. Nový nábytok, farebné steny a veselé dekorácie… to všetko bolo možné vďaka charitatívnemu projektu „Farebné nemocnice“, na ktorý prispela každá jedna kozmetická poradkyňa svojím registračným poplatkom.

Nie je nič krajšie ako iskričky v očiach detí a úsmev na ich tváričkách! Značka prírodnej švédskej kozmetiky vo štvrtok 21. januára 2016 oficiálne odovzdala na bratislavských Kramároch vynovené a spestrené priestory Detskej otorinolaryngologickej (ORL) kliniky, ktorej premenu privítal personál, rodičia, no najmä detskí či mladí pacienti, ktorí v nemocnici trávia nedobrovoľne veľa času.

Musíme si pomáhať

Pekná myšlienka zútulňovať detské oddelenia nemocníc vznikla už v roku 2003. Spoločnosť Oriflame má k charite blízko a snaží sa pomáhať deťom v ťažkých životných situáciách po celom svete. Na Slovensku sú to práve Farebné nemocnice či podpora neziskovej organizácie Plamienok dvomi percentami z daní. „Deti sú naša budúcnosť, a preto je našou povinnosťou im pomôcť vtedy, keď to najviac potrebujú. Choroba urobila z detí malých pacientov, ktorí musia veľa času stráviť v nemocnici ďaleko od svojej rodiny. Preto sa snažíme tieto priestory zútulniť, aby sa tu cítili aspoň trochu ako doma,“ povedala s cieľom vysvetliť myšlienku projektu generálna riaditeľka Oriflame Slovensko Zuzana Machová. Na tento ušľachtilý cieľ pritom prispieva každá jedna kozmetická poradkyňa Oriflame plnou výškou registračného poplatku. Oriflame Detskej ORL klinike pomohol rekonštrukciou priestorov v hodnote 16 245 eur.

Daniela Hantuchová: Je pekné podeliť sa o šťastie

Tvárou charitatívneho projektu Farebné nemocnice je už po piaty rok slovenská tenistka Daniela Hantuchová, ktorá sa pre pracovné povinnosti odovzdávania oddelenia zúčastniť nemohla. Ochotne ju však zastúpila jej mamina, pani Marianna Hantuchová. Danielka sa zúčastneným prihovorila aspoň prostredníctvom videoodkazu. „Som veľmi rada, že už piaty rok môžem byť súčasťou krásneho charitatívneho projektu Oriflame Slovakia Farebné nemocnice,“ povedala na margo projektu Daniela. „Je veľmi pekné, keď sa ľudia delia o svoje šťastie s inými, a som veľmi rada, že aj ja môžem byť súčasťou, aspoň takto na diaľku…“ dodala Daniela cez obrazovku.

Tisíce detských úsmevov

Detská ORL klinika v Bratislave je jedinou svojho druhu na Slovensku. Ide o špecializované zariadenie, ktoré sa zameriava na diagnostiku a liečbu horných a dolných dýchacích orgánov, hltana, pažeráka a slinných žliaz, poruchami dýchania, sluchu a ďalšími detskými chorobami tohto druhu. V roku 2015 tu bolo hospitalizovaných 1 821 malých a mladých pacientov a v ambulanciách bolo ošetrených až 19 876 detí. „Sme vďační spoločnosti Oriflame za to, že priniesla farby do smutných priestorov nášho oddelenia. Nový nábytok sme už potrebovali ako soľ,“ povedala o vykonanej rekonštrukcii prednostka kliniky MUDr. Irina Šebová, CSc., MPH. „Je to naozaj projekt, ktorý má význam a vykúzli úsmev na tvárach tisícov detičiek,“ uzavrela prednostka kliniky.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniela Hantuchová