Azarenková a Kerberová sú vo štvrťfinále Australian Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Angelique Kerberová
Nemecká tenistka Angelique Kerberová počas osemfinálového zápasu Australian Open, v ktorom hladko za 88 minút zdolala krajanku Anniku Beckovú 6:4, 6:0. Melbourne, 25. január 2016. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 25. januára (WebNoviny.sk) – Bieloruska Viktoria Azarenková a Nemka Angelique Kerberová utvorili tretiu štvrtťfinálovú dvojicu vo dvojhre žien na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne. Nasadená sedmička Kerberová zdolala krajanku Anniku Beckovú za 88 minút 6:4, 6:0 a dvojnásobná šampiónka z Melbourne Azarenková (14.) si poradila s Češkou Barborou Strýcovou za 86 minút 6:2, 6:4.

Azarenková počas zápasu myslela aj na NFL

Bývalá svetová jednotka Azarenková zdolala Strýcovú na Australian Open tretí rok po sebe a stále sa stretávajú vo vyššom kole. Začali v druhom v roku 2014. „Možno o rok si proti sebe zahráme vo štvrťfinále,“ žartovala Azarenková do mikrofónu Rennae Stubbsovej po skončení zápasu.

Obrazom: Najkrajšie momenty z ôsmeho dňa Australian Open

Nebol pre ňu úplne jednoduchý, keďže vo víťazných úderoch zaostala 15:23, ibaže rozhodli nevynútené chyby (14:33) a premenené brejkbaly (3 zo 7, resp. 0 z 2). „Ona je náročná protivníčka, som naozaj šťastná, že ju mám za sebou. Snažila som sa hrať s rozumom, ale aj agresívne a využívať svoje šance,“ uviedla Azarenková, ktorá vylepšila zápasovú bilanciu proti Strýcovej už na 5:0.

Zároveň priznala, že počas zápasu bola nervózna aj z niečoho iného, ako svojho tenisu v Melbourne. Ako veľká fanúšička tímu NFL Denver Broncos neustále myslela na to, či jej obľúbenci zdolali v konferenčnom finále AFC New England Patriots. Napokon sa im to podarilo tesne 20:18. „Nepozerala som ten zápas, lebo som nechcela vedieť výsledok, ale bola som nervózna už od rána. Len aby ste všetci vedela, ja som športová fanatička,“ oznámila Azarenková divákom v najväčšej melbournskej aréne Roda Lavera.

Jej súperkou v boji o postup do semifinále bude Nemka Angelique Kerberová, proti ktorej má bezchybnú bilanciu 6:0. Zatiaľ naposledy ju zdolala vo finále prípravného turnaja v Brisbane pred troma týždňami hladko 6:3, 6:1. „Zažili sme spolu niekoľko tenisových bitiek, ona je bojovníčka na kurte, ale aj skvelá ´baba´ mimo kurtu. Verím, že ukážem svoj najlepší tenis a že si ten zápas výborne užijem,“ cituje Azarenkovú server WTA.

Nasadená Makarovová vypadla

Johanna Kontová je prvou britskou štvrťfinalistkou vo dvojhre na grandslamovom tenisovom turnaji po 32 rokoch, priamo na Australian Open v Melbourne preklenula odmlku trvajúcu 33 rokov. V oboch prípadoch pripomenula Jo Durieovú.

Dvadsaťštyriročná rodáčka z austrálskeho Sydney Kontová zvíťazila v pondelňajšom dramatickom zápase osemfinálového 4. kola nad ľavorukou ruskou univerzálkou Jekaterinou Makarovovou za 3:04 h tesne 4:6, 6:4, 8:6. Nepykala za premrhanie náskoku 3:1 (plus dva jednotlivé brejkbaly v piatej hre) v prvom sete a nedoplatila ani na to, že sa nedopodávala k postupu v desiatom geme rozhodujúcej časti.

Momentálne 47. hráčka renkingu WTA Kontová bude po prekonaní Makarovovej (24.) čeliť úspešnej z duelu Madison Keysová (USA-15) – Šuaj Čang (Čína). O tri roky skúsenejšia Makarovová nenadviaže na svoj vlaňajší prienik do semifinále na južnej pologuli, medzi najlepšou štvorkou bola aj na US Open 2014.

„Mentálne, emocionálne aj fyzicky som nechala na kurte všetko,“ povedala v interview pre organizátorov Kontová, ktorá v Margaret Court Arene dala o tri „winnery“ viac (37:34) a zároveň mala výrazne istejšiu ruku – na nevynútené chyby to bolo 43:60. Britka s maďarskými koreňmi bola v koncovke drámy aktívnejšia a konzistentnejšia. Ruska si po úvodnom geme tretieho dejstva nechala ošetriť pravé chodidlo.

Premožiteľka slávnej Američanky Venus Williamsovej z 1. kola Kontová sa minulý rok na newyorských US Open ako kvalifikantka prebila až do osemfinále. Na južnej pologuli hrá v hlavnej singlovej súťaži premiérovo v kariére.

Dvojhra žien – 4. kolo (osemfinále):

Angelique Kerberová (Nem.-7) – Annika Becková (Nem.) 6:4, 6:0

Viktoria Azarenková (Biel.-14) – Barbora Strýcová (ČR) 6:2, 6:4

Šuaj Čang (Čína) – Madison Keysová (USA-15) 3:6, 6:3, 6:3

Johanna Kontová (V. Brit.) – Jekaterina Makarovová (Rus.-21) 4:6, 6:4, 8:6

Dvojice vo štvrťfinále dvojhry žien:

* zhora podľa „pavúka“

Serena Williamsová (USA-1) – Maria Šarapovová (Rus.-5) / bilancia: 18:2

Agnieszka Radwanská (Poľ.-4) – Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-10) / bilancia: 2:1

Angelique Kerberová (Nem.-7) – Viktoria Azarenková (Biel.-14) / bilancia: 0:7

Johanna Kontová (V. Brit.) – Šuaj Čang (Čína) / bilancia: 1:1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Agnieszka RadwanskáAngelique KerberováBarbora StrýcováCarla Suárezová-NavarrováJekaterina makarovováJohanna KontováMadison KeysováMaria ŠarapovováSerena WilliamsováViktoria Azarenková