Neuman chce v Bratislave dosiahnuť elitnú dvadsaťštvorku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Michal Neuman
Slovenský reprezentant Michal Neuman počas TB organizačného výboru majstrovstiev Európy 2016 v krasokorčuľovaní. Bratislava, 26. január 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 26. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant v krasokorčuľovaní Michael Neuman má pred majstrovstvami Európy v Bratislave jediný cieľ – po krátkom programe figurovať v hodnotení do 24. miesta a kvalifikovať sa do voľnej jazdy.

Som pripravený, v tréningu sa mi darilo. Verím, že to bude stačiť na postup do voľnej jazdy. To by mi urobilo veľkú radosť. V krátkom programe urobím maximum,“ priznal 25-ročný rodák zo Štokholmu a pokračoval: „Všetci mi hovoria, že voľná jazda mi pasuje. Rovnaký motív mám už niekoľko rokov. Rád by som ho ukázal na majstrovstvách Európy a potom ho môžem zmeniť.“

Syn československých emigrantov sa narodil, vyrástol a žije v metropole Švédska, s krasokorčuľovaním začal ako trojročný. „Mama vždy chcela korčuľovať, tak prihlásila na krasokorčuľovanie moju sestru. Keď som mal tri roky, už som chcel aj ja korčuľovať. Mamka ma tiež zapísala, neskôr i ďalších súrodencov. Bratovi šli dobre všetky trojité skoky, ale nemal rád súťaženie. Aj teraz si so mnou občas zatrénuje. Sestre zase „odišli“ kolená,“ prezradil úradujúci slovenský šampión, ktorý sa vo Švédsku pripravuje pod dohľadom trénerky Tanji Magnussonovej, na Slovensku ho vedie Monika Kuštárová. „Slovensko som chcel reprezentovať už ako 18-ročný, no podarilo sa to dotiahnuť až teraz,“ dodal.

Michael Neuman bude na základe utorkového žrebu prvým štartujúcim mužom na ME 2016 spomedzi 35 prihlásených. „Nemám problém, že otváram mužskú kategóriu. Veľakrát som bol v súťaži začínajúci, som zvyknutý,“ povedal. Počas šampionátu v Bratislave môže rátať, že ho výrazne podporia domáci priaznivci, na tribúnach Zimného štadióna Ondreja Nepelu ich bude niekoľko tisíc. „Som pripravený, nehanbím sa. Budem asi trochu nervózny, ale keď začujem hudbu, verím, že to bude ako tréning alebo iné preteky,“ doplnil Michael Neuman.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať