Do FC Chelsea mieria Pato a americký obranca Miazga

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alexander Pato
Alexander Pato v minulosti hájil farby milánskych klubov Interu a AC, hosťoval v FC Sao Paulo. Foto: SITA/AP

LONDÝN 30. januára (WebNoviny.sk) – Úradujúci anglický futbalový šampión FC Chelsea oficiálne skompletizoval príchod brazílskeho útočníka Alexandreho Pata.

Dvadsaťšesťročný zakončovateľ bude v Londýne hosťovať do konca tejto sezóny. „Som veľmi rád, že môžem pôsobiť v tomto klube. Teším sa na stretnutie s novými spoluhráčmi. Už sa nemôžem dočkať, keď prvýkrát nastúpim v novom drese. Verím, že splatím dôveru klubu a jeho fanúšikov,“ vyhlásil 27-násobný brazílsky reprezentant. Pato je kmeňovým hráčom tímu Corinthians Sao Paulo. V minulosti hájil farby milánskych klubov Interu a AC, hosťoval v FC Sao Paulo.

Mužstvo zo Stamford Bridge posilnil aj americký obranca Matt Miazga. „Je to mladý hráč, ktorý v zostávajúcich mesiacoch tejto sezóny bude členom nášho kádra,“ vyhlásil tréner „The Blues“ Guus Hiddink. Miazga podpísal s Londýnčanmi zmluvu na štyri a pol roka.

Dvadsaťročný stopér je odchovancom akadémie Red Bull, do ktorej prišiel v roku 2009. Svoj seniorský reprezentačný debut za výber USA si pripísal počas minulého novembra vo víťaznom zápase proti reprezentácii Sv. Vincenta a Grenadíny v rámci kvalifikácie na majstrovstvá sveta. Pre oficiálnu klubovú webovú stránku Miazga povedal: „Som nesmierne šťastný, že som v Premier League, najlepšej lige sveta. Nemôžem sa dočkať stretnutia so spoluhráčmi a tiež toho, keď sa pustím do práce.“ Rodák z New Jersey reprezentoval svoju krajinu aj v kategóriách do 20 a 23 rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Guus Hiddink
Firmy a inštitúcie FC Chelsea