AS Trenčín opúšťa Wesley, novou posilou Chuang Cchung

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Wesley Moraes Ferreira Da Silva
Wesley Moraes Ferreira Da Silva sa dohodol na zmluve s FC Bruggy. Foto: SITA/Tomáš Somr

TRENČÍN 30. januára (WebNoviny.sk) – Úradujúci slovenský futbalový šampión AS Trenčín vystužil pred jarnou časťou sezóny 2015/2016 káder o čínskeho stredopoliara Chuanga Cchunga. Devätnásťročný mládežnícky reprezentant najľudnatejšej krajiny sveta podpísal s Trenčínom ročný kontrakt.

Chuang Cchung strávil pod Čákovým hradom niekoľko týždňov na skúške. Do Trenčína prišiel z portugalského klubu Gondomar Sport Club. „AS Trenčín je skutočne profesionálny klub. Som veľmi rád, že som dostal šancu. Budem pracovať pod vedením výborného trénera a realizačného tímu. Je to môj prvý veľký krok v profesionálnom futbale. Dúfam, že uspejem,“ vyhlásil Chuang Cchung pre oficiálnu stránku trenčianskeho klubu.

Káder Trenčína naopak opúšťa útočník Wesley Moraes Ferreira Da Silva. Devätnásťročný Brazílčan prestúpil do belgického klubu FC Bruggy, novému zamestnávateľovi sa upísal na 3,5 roka.

„Pre nás ako klub to je ďalšia zaujímavá transakcia na belgickom futbalovom trhu. Dnes patria medzi najsledovanejších hráčov Jupiler League Moses Simon s Leonom Baileym a Wesley môže ísť v ich stopách. Veríme, že AS Trenčín bude robiť rovnako dobré meno ako dvaja spomenutí hráči. Hoci ešte potrebuje nabrať skúsenosti, Bruggy veľmi dobre vedia, prečo sa rozhodli pre tento prestup,“ uviedol na oficiálnej klubovej stránke generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

„Wesley bol ešte pred siedmimi mesiacmi celkom neznámym hráčom. Dnes môže šíriť stále lepšie meno nášho klubu v európskom futbale. Je príkladom pre všetkých talentovaných futbalistov u nás. Každý jeden má šancu ukázať sa a nájsť si miesto v poprednej lige starého kontinentu. Platí to nielen pre zahraničných hráčov, ale aj našich odchovancov. Práve toto je zmysel našej práce,“ doplnil Rybníček.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie AS Trenčín