Obrazom: V Tatrách vyrástli ľadové sochy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Tatrách vyrástli ľadové sochy
Sochy z ľadu počas štvrtých neoficiálnych majstrovstiev sveta v tesaní ľadových sôch Tatry Ice Master 2016 na Hrebienku. Vysoké Tatry, 30. január 2016. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

POPRAD 25. januára (WebNoviny.sk) – Rímske koloseum, šikmá veža v Pise či londýnsky Big Ben tento rok nechýbajú na štvrtom ročníku neoficiálnych majstrovstiev v tesaní ľadových sôch Tatry Ice Master na Hrebienku vo Vysokých Tatrách. Podujatie sa koná od 29. do 31. januára. Dvanásť súťažných tímov má k dispozícii 90 ton ľadu. Desiatky nasvietených umeleckých diel z ľadu si budú môcť návštevníci pozrieť ešte niekoľko týždňov po podujatí.

Obrazom: Tatranský ľadový dóm

V piatok 29. januára sa podujatie začalo otváracím ceremoniálom a prvou témou s názvom Svetová fauna. V sobotu bola súťažnou témou História krajiny odkiaľ pochádzam a trojicu tém uzavrie voľná tvorba. „Všetky sochy musia byť vytvorené v 3D. Tento rok však máme pripravené aj niečo špeciálne, návštevníci majú k dispozícii ďalšie ľadové atrakcie, napríklad ľadové bary, kreslo, šmýkačku či maxi žiarovku z ľadu. Na výrobu týchto atrakcií sa použije 45 ton ľadu,“ povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOC) Región Vysoké Tatry.

V sprievodnom programe sú pripravené hudobné vystúpenia, v piatok sa predstavili Fragile pod vedením Braňa Kostku, predskokanom bol husľový koncert detí pod vedením Terézie Novotnej. V sobotu bol pripravený program World Music v podaní Nebeskej muziky z Terchovej a záver druhého súťažného dňa patril ľadovo-ohňovej šou. V nedeľu návštevníkov okrem 45 ľadových plastík a ľadových objektov čaká predstavenie skupín Boy Band a Polemic. Vstup na podujatie je bezplatný, návštevníci môžu hlasovať za najkrajšie sochy a získať v tombole ceny.

Počas podujatia bude návštevníkom k dispozícii aj Tatranský ľadový dóm, ktorý už za prvé dva mesiace privítal viac ako 100-tisíc návštevníkov.

Obrazom: Tatry Ice Master 2016
V Tatrách vyrástli ľadové sochy
Foto: SITA/Radoslav Maťaš
V Tatrách vyrástli ľadové sochy
Foto: SITA/Radoslav Maťaš

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia